Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Συνδικαλιστές ζητούν παραμονή του διοικητή


Ποια μπορεί να είναι η τύχη ενός διοικητή που χαίρει της αποδοχής του συνόλου των εργαζομένων ενός νοσοκομείου και διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα του;

Σε μια “κανονική” χώρα θα παρέμενε στη θέση του. Στην Ελλάδα της κρίσης κινδυνεύει να αντικατασταθεί. Κι όμως δεν αποτελεί σενάριο ταινίας, αλλά η πραγματικότητα που βιώνουν διοίκηση και εργαζόμενοι στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Περαιά το τελευταίο διάστημα.

Πως λέγεται, μάλιστα. ότι έμαθε ο Χρ. Παπαχρήστος ότι επίκειται η αντικατάσταση του; Από συγχαρητήριες κάρτες που έφθασαν στο γραφείο του με το όνομα της διαδόχου του.

Η θητεία του κ. Παπαχρήστου έληξε το Δεκέμβριο, αλλά πέρασε από δεύτερη αξιολόγηση προκειμενου να παραμείνει στη θέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγείτο στην κατατάξη. Παρόλα αυτά, στις αρχές του Μαρτίου έφθασαν στο γραφείο του φάκελοι με συγχαρητήρια για την αντικαταστάτρια του, η οποία εκτιμάται ότι είχε πληροφορηθεί σχετικά, αν και εως τώρα το γραφείο της διοίκησης δεν έχει ενημερωθεί απο το Υπουργείο Υγείας.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την απίστευτη ιστορία είναι πως ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου όχι μόνο διαφωνεί με την αντικατάσταση του κ. Παπαχρήστου, αλλά απέστειλε και επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητώντας την παραμονή του. “Σας διαβεβαιώνουμε ότι, όσα πρόκειται να σας εκθέσουμε εκφράζουν τη συντριπτική – αν όχι την απόλυτη – πλειοψηφία των εργαζομένων, ανεξαρτήτως πολιτικής- κομματικής τοποθέτησης ή σχέσεως εργασίας ή ειδικότητας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικό προσωπικό κ.λ.π)”, αναφέρουν και πλέκουν το εγκώμιο του.

“Έχει επιτύχει πλήρη εργασιακή ειρήνη και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς αναταράξεις προσφέροντας υψηλό επίπεδο περίθαλψης στον Πειραϊκό λαό. Δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες, δεν υπάρχουν φαινόμενα «εργασιακού αυτοματισμού» αφού όλοι πληρώνονται ανελλιπώς και στην ώρα τους”, σημειώνουν και προσθέτουν πως “πρόκειται για ένα εξαιρετικά αγαπητό στους εργαζομένους πρόσωπο, που χαρακτηρίζεται από ευγένεια, φιλικότητα, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Η πόρτα του γραφείου του είναι μονίμως ανοικτή (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά). Ο ίδιος δε πρόθυμος να συζητήσει και να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα εργασιακό ή διαδικαστικό προκύψει σε κάθε εργαζόμενο”.

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό
Αναπλ. Υπουργό, κ. Πολλάκη
ΘΕΜΑ: « Αντικατάσταση του Διοικητού στο Γ.Ν. Τζάνειο Πειραιά»

κ. Υπουργέ,

Ως Προεδρείο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας, Ταμίας) βρισκόμαστε στην ανάγκη να σας απευθύνουμε αυτό το υπόμνημα λόγω του επείγοντος αλλά και της σπουδαιότητας του θέματος και μετά από προσπάθειες πολύωρης αναμονής στον προθάλαμο του γραφείου σας, για να μας δεχτείτε.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, όσα πρόκειται να σας εκθέσουμε εκφράζουν τη συντριπτική – αν όχι την απόλυτη – πλειοψηφία των εργαζομένων, ανεξαρτήτως πολιτικής- κομματικής τοποθέτησης ή σχέσεως εργασίας ή ειδικότητας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικό προσωπικό κ.λ.π).

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονα φήμες για την αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου μας, Χρήστου Παπαχρήστου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, δυσαρέσκεια και έκπληξη στους εργαζομένους. Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι διορισμοί Διοικητών ανήκουν στη δικαιοδοσία της εκάστοτε κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου και πιστεύουμε ότι σκοπός είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Στην προκειμένη περίπτωση και επί της επταετούς διοικήσεως Παπαχρήστου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σκοπός αυτός έχει πλήρως επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, ως Διοικητής κοινώς αποδεκτός έχει επιτύχει πλήρη εργασιακή ειρήνη και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς αναταράξεις προσφέροντας υψηλό επίπεδο περίθαλψης στον Πειραϊκό λαό. Δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες, δεν υπάρχουν φαινόμενα «εργασιακού αυτοματισμού» αφού όλοι πληρώνονται ανελλιπώς και στην ώρα τους.
Όσο για το συγκεκριμένο Διοικητή πρόκειται για ένα εξαιρετικά αγαπητό στους εργαζομένους πρόσωπο, που χαρακτηρίζεται από ευγένεια, φιλικότητα, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα.
Η πόρτα του γραφείου του είναι μονίμως ανοικτή (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά). Ο ίδιος δε πρόθυμος να συζητήσει και να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα εργασιακό ή διαδικαστικό προκύψει σε κάθε εργαζόμενο.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε την ιδιαιτερότητα της πόλης του Πειραιά ως πολιτικού-εργασιακού και κοινωνικού ιστού, πράγμα το οποίο γνωρίζουν καλά όσοι έζησαν και εργάστηκαν στον Πειραιά. Στα πλαίσια αυτά είναι γνωστή και η σχέση των Πειραιωτών (σχέση δεύτερου σπιτιού τους) με το Τζάνειο Νοσοκομείο στο οποίο όλοι έχουν εξυπηρετηθεί κατά καιρούς. Το ίδιο το Νοσοκομείο είναι δημιούργημα εύπορων πολιτών του Πειραιά, το δεύτερο σε αρχαιότητα Νοσοκομείο της Ελλάδος που πρόσφατα έκλεισε τα 150 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στους Πειραιώτες.
Τέλος, με το υπόμνημα μας αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου με την αντικατάσταση Διοικήσεως, εφόσον, εξ όσων γνωρίζουμε δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι και εσείς ο ίδιος δεν επιθυμείτε κραδασμούς στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας και ως εκ τούτου και του ΕΣΥ, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο μας είναι από τα καλύτερα οργανωμένα στην Ελλάδα, έχοντας κατά καιρούς Διοικητές αυξημένου κύρους (Φλώρος, Παπαδημητρίου) μεταξύ αυτών και ο σημερινός Διοικητής κ. Παπαχρήστος.
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω γραφομένων είμαστε στη διάθεση σας καθώς και για την συλλογή υπογραφών από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, εφόσον αυτό επιθυμείτε.
Έχοντας την πεποίθηση ότι και εσείς προσωπικά γνωρίζετε την αναγκαιότητα της παραμονής του σημερινού Διοικητή είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί.
Το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων
Πρόεδρος: Σιδέρης Δημήτρης
Γεν. Γραμματέας : Κιουρτζόγλου Αργύρης
Αντιπρόεδρος: Δημουλιά Βάσω
Ταμίας: Μητρογεωργός Κωνσταντίνος
Μέλος: Δημακάκος Βασίλης
Μέλος: Γεωργομής Τάσος, Αιρετός εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ: Συνοδινός Κωνσταντίνος

Πηγή: Reportaznet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου