Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η κυβέρνηση «παίζει» το χαρτί της Υγείας! Οι εντολές Μαξίμου και η ΝΔ

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το βαρύ χαρτί της Υγείας επιχειρεί να «παίξει» η κυβέρνηση λόγω του τεταμένου κλίματος με την αξιολόγηση.

Σε ένα θέμα της «καθημερινότητας» των πολιτών επιχειρεί να εστιάσει η κυβέρνηση προκειμένου να …ελαφρύνει λίγο το κλίμα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

H τάση αυτή είχε ήδη διαφανεί από το προηγούμενο διάστημα, δεδομένου ότι στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είχε αποφασισθεί να δοθεί βάρος σε σκάνδαλα της Υγείας, προκειμένου να ξεκινήσει το σφυροκόπημα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τώρα όμως η στροφή της κυβέρνησης -σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr – στρέφεται προς το σύστημα υγείας και τις βελτιώσεις που επιχειρεί να κάνει ή έκανε, όπως υποστηρίζουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι διοργανώνεται διημερίδα για τη Μεταρρύθμιση στην Υγεία παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα.

Πάντως εκτός από τη διάθεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να στρέψουν τα βλέμματα των πολιτών προς το ευαίσθητο θέμα της Υγείας για να …ξεχαστούν οι νέες επιβαρύνσεις που έρχονται ή ήρθαν ήδη, φαίνεται ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έχει συμβάλει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ εδώ και καιρό και μάλιστα και δια στόματος του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διαμηνύσει ότι έχει έτοιμα τα προγράμματα για την Υγεία, αφού έχει συστήσει μήνες τώρα ειδικές ομάδες επεξεργασίας προγραμμάτων.

Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να εστιάσει και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα ιατρεία της γειτονιάς, που είναι ένα πεδίο κατεξοχήν της Αριστεράς αφού απευθύνεται στους μη έχοντες.

Πάντως η κυβέρνηση όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, θα ανοίξει και το κεφάλαιο «νοσοκομεία» καθώς θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις αλλά και προσλήψεις για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους.
Τώρα αν η Υγεία βγαίνει πράγματι από την εντατική, οι ασθενείς θα αποφανθούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου