Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Στα ‘’κάγκελα’’ οι ιατροδικαστές με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ

Στα ‘’ κάγκελα’’ οι ιατροδικαστές με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ για τις ιατρικές ειδικότητες.

Απαράδεκτα χαρακτηρίζει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (Ε.Ι.Ε.) όλα όσα γίνονται από τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ για τις ιατρικές ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, τονίζουν οι ιατροδικαστές ότι ‘’ Με έκπληξή μας παρακολουθούμε όσα τον τελευταίο καιρό διαδραματίζονται στο ΚΕΣΥ και κυρίως όσα πράττει ο Πρόεδρος, Καθηγητής κ. Μάρκου. Ειδικά όσον αφορά στη συγκρότης η των ομάδων εργασίας των ιατρικών ειδικοτήτων, οι κινήσεις του κ. Μάρκου είναι αδιανόητες. Για τις διαψεύσεις στις οποίες προχώρησε ο ίδιος περί άμισθων ειδικευόμενων καλόπιστα αρκούμαστε να τις δεχτούμε. Αυτό όμως που δεν μπορεί να διαψεύσει ο κ. Μάρκου είναι ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί όλες οι εν λόγω ομάδες εργασίας με παράδειγμα αυτή της ιατροδικαστικής. Περίεργο βέβαια είναι πως σε δελτίο τύπου, με ημερομηνία 25/3/2017, ο ίδιος δηλώνει ότι η συγκρότηση αυτών «ολοκληρώθηκε πρόσφατα». Και πως άλλωστε θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρωθεί οι εν λόγω ομάδες όταν ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, με σαφή παράβαση των κανόνων που ο ίδιος έχει θέσει, δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση προσπαθώντας να επιβάλει τους αρεστούς του; ‘’

Στην συνέχεια τονίζουν τα εξής :

Με σκοπό τον πλήρη έλεγχο, μεταβάλει τη σύσταση των ομάδων εργασίας κατά το δοκούν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ αρχικώς είχε θέσει συγκεκριμένες αριθμητικές κατανομές σε Πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους των ιατρικών εταιριών, εκπροσώπους του ΚΕΣΥ και εκπροσώπους του ΠΙΣ, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ίδιος τις παραβίασε. Έφτασε δε στο σημείο να «βαφτίσει» μη ιατρικές εταιρίες, ιατρικές για να τους δώσει τη δυνατότητα εκπροσώπησης!

Το αποκορύφωμα της σύγχυσης του κ. Μάρκου είναι ότι επειδή μάλλον δεν του βγαίνουν ούτε τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αποφάσισε να αλλάξει ξανά τις κατανομές. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο δελτίο τύπου, ενώ αρχικά κάνει λόγο για 7 τακτικούς και 7 αναπληρωματικούς (όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός), δηλαδή για 14μελής επιτροπές, στην ανάλυση που κάνει στο ίδιο δελτίο τύπου ανά φορέα κάνει λόγο για 16μελής επιτροπές! Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι ιατρικές εταιρίες από 4 μέλη που τους είχε ζητηθεί μέχρι τώρα να προτείνουν, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου, θα προτείνουν 6, ενώ αντίστοιχη μεταβολή (από 4 σε 6 μέλη) προβλέπεται και για τους πανεπιστημιακούς. Συνεπώς, ακόμα κι αν σχημάτισε κάποιες ομάδες εργασίας ειδικοτήτων ο κ. Μάρκου, μήπως πρέπει να δηλώσει βάση ποιων κανόνων τις σχημάτισε; Των αρχικών; Των ενδιάμεσων; Ή αυτών του τελευταίου δελτίου τύπου; Και τελικά για τον κ. Πρόεδρο του ΚΕΣΥ υπάρχουν όντως κανόνες;

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες διαδικασίες από την ίδρυσή της, θεωρεί απαράδεκτα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ΚΕΣΥ και ζητά από τον Υπουργό Υγείας να διερευνήσει τα ανωτέρω και να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν οι επιτροπές που θα κληθούν να προτείνουν το μέλλον της εκπαίδευσης των νέων ιατρών, να σχηματίζονται με νοοτροπίες «μαυρογιαλούρου» και να ξεκινήσουν με τους χειρότερους οιωνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου