Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αύξηση παρουσιάζει η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, παρότι οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα με δεδομένο την οικονομική κρίση.

Η τραγική κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων φαίνεται πως αναγκάζει πολλούς ασθενείς να προτιμούν τις απογευματινές ώρες και τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να αποφύγουν το συνωστισμό που καταγράφεται τις πρωινές ώρες.

Γι αυτό άλλωστε όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών των επισκέψεων στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες. Οι μειώσεις αναμένεται να αγγίξουν το 15 με 20% σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί πως στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μπορεί κανείς να επιλέξει να δει όποιον γιατρό επιθυμεί αρκεί να κλείσει ραντεβού. Κάτι που δε συμβαίνει τις πρωινές ώρες, αφού η επιλογή των γιατρού που θα εξετάσει έναν ασθενή, είναι τυχαία.
Οι τιμές στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία

Σήμερα για να δει κανείς τον γιατρό της επιλογής του σε απογευματινό ιατρείονοσοκομείου πρέπει να καταβάλει τα εξής ποσά ανάλογα με τη θέση του γιατρού:

24 € Επιμελητής Γ’

36 € Λέκτορας – Επιμελητής Β’

48 € Επιμελητής Α’ – Επίκουρος Καθηγητής

60 € Διευθυντής – Αναπληρωτής Καθηγητής

64 € Συντονιστής Διευθυντής

72 € Καθηγητής

Να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν καλύπτουν το κόστος της επίσκεψης. Ωστόσο καλύπτουν τις ιατρικές πράξεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις (αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.), αρκεί ο ασθενείς να διαθέτει το απαραίτητο παραπεμπτικό. Διαφορετικά καταβάλει όλο το κόστος από την τσέπη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου