Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κλειστό (!) για δύο ημέρες το Νοσοκομείο Νάουσας

 Virus

Βήμα το βήμα συρρικνώνεται η εφημεριακή δυνατότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως σύνολο, εξαιτίας της μεγάλης υποστελέχωσης των μονάδων υγείας. Ένα φαινόμενο το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια ασφαλούς λειτουργίας για ασθενείς κι εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι ίδιες οι προϊστάμενες αρχές να κλείνουν την «πόρτα» στα επείγοντα περιστατικά.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει το Νοσοκομείο Νάουσας, το οποίο εφημερεύει σε καθημερινή βάση κι εξυπηρετεί 50.000 πολίτες το χρόνο. Παρόλα αυτά, αυτοεξαιρέθηκε από το σύστημα εφημέρευσης την Πέμπτη 23 και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Η Διοίκηση επικαλείται για την απόφαση αυτή την ελλιπή στελέχωση του καρδιολογικού τμήματος, ενώ παραπέμπει τα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο Βέροιας, που έχει κοινό οργανισμό με εκείνο της Νάουσας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Νάουσα υπηρετούν 2 καρδιολόγοι που μπορούν να καλύψουν μέχρι 10 εφημερίες το μήνα και οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους εξαιτίας της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα για να κρατήσουν όρθια την εφημερία. Όπως καταγγέλλει, στο μεταξύ, δεν είναι λίγες οι φορές που στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν αναβληθεί και χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στην Παθολογική Κλινική. Κι εδώ οι γιατροί είναι μόλις 2, από τους οποίους ο ένας επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και φεύγει από μέρα σε μέρα. Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, πραγματοποιούνται αν και οι δύο γιατροί κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα υπερβάλλοντας εαυτόν, οι μισές εφημερίες μένουν ακάλυπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Παθολογική Κλινική όσο και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νάουσας εν γένει, έχουν πληρότητα 100%

«Τι λένε οι λαλίστατοι Υπουργοί Υγείας; Πάμε μήπως για κατάργηση του Νοσοκομείου;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου