Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αιφνιδιαστική παραίτηση Ράικου με “κεραυνούς” για την υπόθεση Novartis

Virus

Σχέδιο ηθικής εξόντωσής της από διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς και μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, καταγγέλλει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία με έγγραφο προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υποβάλλει αιφνιδιαστικά παραίτηση, επισημαίνοντας ότι αρνείται να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό αυτών των συμφερόντων.

Αιτία αποτελεί η συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση Novartis, καθώς η κα Ράικου εμφανίζεται βέβαιη πως ενόψει των αποκαλύψεων που διέρρευσαν ορισμένοι θα οδηγούνταν για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιοι από αυτούς και στη φυλακή.

Εικάζεται ότι αφορμή για την παραίτηση στάθηκε το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε αποκρύψει στοιχεία για προηγούμενες υποθέσεις που αφορούσαν σε πολιτικά πρόσωπα. Η ίδια η κα Ράικου στο έγγραφό της σχολιάζει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό και ανυπόστατο, κάνοντας λόγο για στοχοποίησή της από συμφέροντα που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη έρευνα κι επιδιώκουν τη συγκάλυψη. Οι αιχμές που αφήνει για τη μη παροχή θεσμικής κάλυψης από την ηγεσία της δικαιοσύνης, είναι άλλωστε χαρακτηριστικές.

Εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Στο έγγραφό της η κα Ράικου αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων (κυρίως γιατρών δημόσιων νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά. Από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως «οχήματα», προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν αποκλείει, τέλος, την αποκάλυψη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Αναφέρει, μάλιστα, πως ως τώρα έχουν εντοπιστεί μίζες 28 εκ. ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Πηγή: skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Λογικό.
    Ειχε σκοπο να ενοχοποιησει μόνο γιατρους κι όχι τους πολιτκαντηδες.
    Ετσι ο Σαρουμαν έδωσε εντολη στον καθαριστη να βγαλει στον αέρα τα ντοκουμεντα της αλλης υποθεσης -cover up. Ετσι την εστειλε αδιάβαστη σπίτι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή