Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Και ο Ανδρέας Ξανθός υπέρ εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία τάχθηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας ακολουθώντας την "γραμμή" του πρωθυπουργού και επιχειρηματολογώντας για την στάση αυτή.


«Εμείς είπαμε κάτι που δεν το είπε ποτέ κανείς την περίοδο της κρίσης. Ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας περίθαλψης. Είπαμε επίσης, ότι γι' αυτόν τον τομέα, που έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή, για να αποδειχθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες, αλλά και οι ευθύνες -πολιτικές ή ποινικές- ώστε να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στο χώρο της Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Και επισήμανε:

«Από το 2016 υπάρχει αντιστροφή της διαρροής προσωπικού. Έχει αυξηθεί η ροή των νεοεισερχόμενων στα νοσοκομεία σε σχέση με αυτούς που αποχωρούν, και μέσα στο 2017 θα ενισχυθεί περαιτέρω αυτή η διαδικασία», τόνισε ο κ. Ξανθός, διευκρινίζοντας ότι «οι προσλήψεις που θα γίνουν θα έχουν αναλογία 1/3 μόνιμο προσωπικό και 2/3 με άλλη μορφή εργασιακής σχέσης, είτε με μπλοκάκια είτε μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα».

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε τύπο εργασιακής σχέσης για να στηρίξουμε τη δημόσια φροντίδα και περίθαλψη», επισήμανε, ενώ επιτέθηκε σε όλους όσοι αντιδρούν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθιερώνει στο Δημόσιο «εργασιακή ζούγκλα».

«Όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες των νοσοκομείων ήταν στα χέρια των εργολάβων και εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε μία πολιτική υπέρ των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου