Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για πανος παπανικολαου

21/3/2016

Πάνος Παπανικολάου
ΓΓ της ΟΕΝΓΕ
Εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Προέδρος του ΚΕΣΥ Καθηγητής κ. Κ. Μάρκου στις 15/3/2017 έκανε δημόσια παρέμβαση, η οποία :

- Ήταν απαξιωτική με ιταμό ύφος ενάντια σε παρευρισκόμενους φοιτητές, ειδικευόμενους, επικουρικούς και εκλεγμένους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας

- Περιείχε την κατηγορηματική θέση πως η ηγεσία του ΚΕΣΥ «δεν θεωρεί τους ειδικευόμενους γιατρούς εργαζόμενους αλλά εκπαιδευόμενους»

- Περιέγραψε μια ήδη αποφασισμένη αντιδραστική αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης παρόμοια με προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες οι οποίες είχαν νικηφόρα αποκρουστεί από το νοσοκομειακό κίνημα, σύμφωνα με την οποία :

1. Οι ειδικευόμενοι θα διορίζονται μόνο 3 φορές τον χρόνο
2. Θα δίνουν ενδιάμεσες εξετάσεις κάθε χρόνο εκτός από τις τελικές
3. Θα μετακινούνται σε διάφορα νοσοκομεία δήθεν «για να εκπαιδεύονται στην ευθύνη», στην πραγματικότητα για να καλύπτουν κενά ειδικευμένων όπως σαφέστατα προκύπτει από τα σχετικά παραδείγματα που ανέπτυξε ο ίδιος ο κ. Μάρκου
4. Οι τελικές εξετάσεις ειδικότητας θα έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα, θα διεξάγονται μόνο 3 φορές τον χρόνο και μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
5. Οι σοβαρότατες αυτές αλλαγές είναι ήδη δρομολογημένες και προβλέπεται η άμεση εφαρμογή τους από Οκτώβριο 2017.

Ως τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ισχυριζόταν πως δεν υπάρχει τέτοιο πόρισμα από το ΚΕΣΥ, και για την ακρίβεια πως δεν υπάρχει ακόμα κανένα πόρισμα. 
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Μάρκου, παρενέβη χθες με ανάρτησή του ο Αν. Υπουργός Υγείας και προφανώς απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή αναφέρθηκε σε «κάποιους υπεραριστερούς» που «δημιουργούν θέμα εκ του μη όντος» χωρίς να πάρει θέση για την ουσία του ζητήματος.
Είναι απαράδεκτο οι Υπουργοί Υγείας να παίζουν κρυφτούλι σε βάρος των νέων γιατρών και της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης. Έχουν την αυτονόητη υποχρέωση να πάρουν επίσημα θέση για το αν το «πόρισμα Μάρκου» υπάρχει ή όχι, και για το αν υιοθετούν τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Μάρκου. Επειδή το περιγραφόμενο από τον ίδιο τον κ. Μάρκου καταστροφικό «πόρισμά» του θα έχει μεταξύ άλλων ως άμεσο αποτέλεσμα την φυγή στο εξωτερικό και όσων πτυχιούχων ιατρικής δεν το είχαν ως τώρα αποφασίσει, οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες.

( Επισυνάπτονται τα ηχητικά από τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΣΥ κ.Μάρκου καθώς και η χθεσινή ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη )

Οι δηλώσεις Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου