Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Η πραγματικότητα είναι ότι οι ασθενείς κινδυνεύουν

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρουσία των υποδιοικητών, παραδέχθηκε την άσχημη κατάσταση των ασθενοφόρων της 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των νοσοκομείων είναι πεπαλαιωμένος και προκαλεί δυσλειτουργίες. Γιατί δυσανασχέτησαν λοιπόν από το υπουργείο υγείας όταν η ΠΟΕΔΗΝ έκανε καταγγελία για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σάμης που δεν έχει βενζίνη και χαλάει συνέχεια;

Δείτε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχει σύμβαση για να βάλουν βενζίνη στο Ασθενοφόρο. Για την διακομιδή τριών εκτάκτων περιστατικών, το μήνα Μάρτιο έβαλε βενζίνη στο Ασθενοφόρο ο Διευθυντής Ιατρός με δικά του χρήματα και συνεχίζει να βάζει.

Ξέφραγο αμπέλι τα Νοσοκομεία. Χωρίς φύλαξη. Επαναλαμβανόμενες κλοπές και περιστατικά βίας. Και όμως για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ διαθέτει η κυβέρνηση 2.090.000 ευρώ για φύλαξη.

Κόπτονται ότι διώχνουν τους εργολάβους και την καθαριότητα των κτιρίων του Υπουργείου Υγείας την αναθέτουν σε εργολάβο.

Σε συνέντευξη τύπου χθες 28/3/2017 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρουσία των υποδιοικητών, παραδέχθηκε την άσχημη κατάσταση των ασθενοφόρων της 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των νοσοκομείων είναι πεπαλαιωμένος και προκαλεί δυσλειτουργίες. Σε τι διαφέρουν αυτά που παραδέχθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ (περιλαμβάνει τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Νησιών Ιονίου, Ηπείρου) από τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ; Τι έχει να πει ο κος Πολάκης για τα πλεονασματικά Νοσοκομεία και τις κορδέλες που κόβει εγκαινιάζοντας νέα Ασθενοφόρα και τοπικούς σταθμούς ΕΚΑΒ;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ασθενείς κινδυνεύουν.

Παραθέτουμε την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σάμης Κεφαλονιάς που επιβεβαιώνει τη διάλυση του Συστήματος, τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ασθενείς, αλλά και τα μαθήματα ήθους από τον Διευθυντή Ιατρό του Κέντρου Υγείας που καλό είναι να ελάμβαναν ως παράδειγμα προς μίμηση ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλονιάς βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Νοσοκομείο Αργοστολίου που βρίσκεται ο Σταθμός του ΕΚΑΒ. Ο δρόμος είναι ορεινός, δύσβατος και για να διανυθεί μετ’ επιστροφής, απαιτείται περίπου μία ώρα.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης διαθέτει ένα Ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει όμως σύμβαση με πρατήριο βενζίνης, προκειμένου να βάζουν βενζίνη στο Ασθενοφόρο και να προμηθεύονται πετρέλαιο.

Από τον περασμένο μήνα πρατηριούχος καυσίμων της περιοχής κατήγγειλε τη σύμβαση, γιατί δεν πληρωνόταν μετρητά. Κανείς πρατηριούχος δεν δεχόταν να συνάψει σύμβαση με το Κέντρο Υγείας προκειμένου να προμηθεύει βενζίνη και πετρέλαιο το Κέντρο Υγείας, επικαλούμενοι καθυστερήσεις στις πληρωμές. Με τα χίλια ζόρια οι υπάλληλοι των Κέντρων Υγείας βρήκαν ένα πρατήριο βενζίνης να συνάψουν Σύμβαση. Από 10/3/2017 (εδώ και 20 ημέρες) απέστειλαν την σύμβαση για υπογραφή, στη Διοίκηση της 6η ΥΠΕ. Ακόμη να την υπογράψουν!!! Τους βολεύει να γίνεται οικονομία!!!

Πάνω από ένα μήνα το Ασθενοφόρο δεν έχει βενζίνη και το Κέντρο Υγείας πετρέλαιο.

Για τα Ασθενοφόρα του Σταθμού ΕΚΑΒ του Αργοστολίου υπάρχει εν ισχύ σύμβαση με πρατήριο βενζίνης. Αρνούνται όμως να βάλουν βενζίνη στο Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, με την δικαιολογία ότι δεν είναι του ΕΚΑΒ.

Η απόλυτη τρέλα!!!

Το ΕΚΑΒ χρησιμοποιεί για τις διακομιδές τα Ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, αρνείται όμως να τους βάλει βενζίνη έστω σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. Χαμπάρι δεν παίρνουν ακόμη και όταν κινδυνεύει η ζωή Ασθενών που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας με σοβαρά έκτακτα προβλήματα Υγείας και απαιτείται η άμεση διακομιδή τους.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα που το Ασθενοφόρο είναι ακινητοποιημένο από έλλειψη βενζίνης, προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας τρία περιστατικά, που έχριζαν άμεσης διακομιδής.

7/3: Γυναίκα που πήρε μεγάλη δόση φαρμάκων και κινδύνευε να πεθάνει. Έχριζε άμεσης διακομιδής. Πως θα διακομιστεί με Ασθενοφόρο χωρίς βενζίνη; Ο Διευθυντής Ιατρός για να σώσει την Ασθενή, έδωσε χρήματα από τη τσέπη του και βάλανε βενζίνη στο Ασθενοφόρο. Έγινε η διακομιδή και σώθηκε η Ασθενής.
13/3: Διεκομίσθη Ασθενής από το Κέντρο Υγείας προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που δυστυχώς κατέληξε. Πάλι για να γίνει η διακομιδή ο Διευθυντής Ιατρός έβαλε βενζίνη στο Ασθενοφόρο, με δικά του χρήματα.

22/3: Προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Ασθενής με σοβαρή εγκεφαλική πάθηση. Έχριζε άμεσης διακομιδής. Πάλι ο Διευθυντής Ιατρός έδωσε χρήματα από την τσέπη του για να βάλουν βενζίνη στο Ασθενοφόρο. Έτσι έγινε η διακομιδή του Ασθενούς. Ακόμα νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Πατρών.

Μαθήματα ήθους από τον Διευθυντή Ιατρό και απόλυτης διάλυσης του Συστήματος. Ίδια κατάσταση σε όλα τα Κέντρα Υγείας.

Απευθύνονται στην ΥΠΕ για υλικά, φάρμακα και εξοπλισμό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Φυτοζωούν τα Κέντρα Υγείας. Υπολειτουργούν με εράνους μεταξύ των εργαζομένων, με προσφορές των Δήμων, Ιδιωτών και των καταστηταμαρχών της περιοχής.

Σε πολλά Κέντρα Υγείας για να κινηθεί το Ασθενοφόρο, ζητάνε από τους συγγενείς των Ασθενών που διακομίζονται να βάλουν οι ίδιοι βενζίνη στα Ασθενοφόρα!!!

Έτσι δεν γίνεται Δημόσια Υγεία!!!
Ξέφραγο αμπέλι τα Νοσοκομεία!!!

Η φύλαξη των Νοσοκομείων είναι πλημμελής. Οι χώροι των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν ουσιαστική φύλαξη. Ένας ή δύο security τη βάρδια για όλο το Νοσοκομείο. Συχνά καταγράφονται φαινόμενα βίας κατά του προσωπικού και κλοπές μπροστά στα μάτια των Ασθενών και του προσωπικού από αδίστακτους κλέφτες. Κλοπές χρημάτων από προσωπικό και Ασθενείς, υλικών και φαρμάκων από τα Νοσοκομεία.

Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ανυπόμονοι ασθενείς επιτίθονται και ξυλοκοπούν άγρια Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό, αφού δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Ο μοναδικός Ιατρός των ΤΕΠ δεν είναι ταχυδακτυλουργός να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δεκάδες Ασθενείς. Ούτε είναι σε θέση να φέρει αντιδραστήρια ή αξονικούς από το σπίτι του για να κάνουν οι Ασθενείς διαγνωστικές ή εργαστηριακές εξετάσεις.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ

Οι κλοπές από τις κλινικές, τα αποδυτήρια του προσωπικού είναι στην ημερήσια διάταξη και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκλητικά αδιαφορεί.

Χρήστης ναρκωτικών ουσιών μπήκε στον χώρο των χειρουργείων στις 26/3/2017 και έκλεψε χρήματα και κάρτες από τους χώρους των αποδυτηρίων του Προσωπικού, την στιγμή που το Προσωπικό εργαζόταν στις χειρουργικές αίθουσες. Καμία προστασία.

Ευτυχώς που περιορίστηκε μόνον στην κλοπή και δεν είχαμε άλλα προβλήματα, δεδομένου ότι στον συγκεκριμένο χώρο που έγινε η κλοπή εργάζεται κυρίως γυναικείο προσωπικό που δεν είναι σε θέση να αντισταθεί. Επίσης στο χώρο αυτόν βρίσκεται η ΑΝΑΝΗΨΗ, στην οποία υπάρχουν (χθες υπήρχαν) διασωληνωμένοι Ασθενείς.

Οι Εργαζόμενοι για το συγκεκριμένο συμβάν, απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών. Το Νοσοκομείο που είναι;

Σήμερα επίσης 29/3/2017 έγιναν επίσης κλοπές υλικών και χρημάτων από Ασθενείς και προσωπικό. Πότε θα παρέμβει η Διοίκηση και οι Υπουργοί Υγείας;

Οι Υπουργοί Υγείας στον προϋπολογισμό ΚΕΕΛΠΝΟ του έτους 2017 προβλέπουν 2.095.000 ευρώ για την φύλαξη των κτιρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πολλά τα χρήματα!!! Για τη φύλαξη ενός μεγάλου Νοσοκομείου της χώρας διατίθονται 400.000ευρώ το χρόνο. Τι να τους κάνετε τόσους σεκιουριτάδες στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Διαθέστε κανέναν στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Πατρών!!!

Σε ιδιωτική εταιρεία θα αντεθεί η φύλαξη, όπως και η καθαριότητα των κτιρίων του Υπουργείου Υγείας.

Οι Υπουργοί Υγείας που κόπτονται να διώξουν τους Εργολάβους από τα Νοσοκομεία, προκήρυξαν διαγωνισμό ύψους 352.400.000 ευρώ για την ανάθεση σε Ιδιωτική Εταιρεία του καθαρισμού των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Ο διαγωνισμός εκτείνεται έως 31/3/2018.

Γιατί δεν εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους για προσλήψεις καθαριστριών, σεκιουριτάδων με συμβάσεις εργασίας ή έργου απ’ ευθείας από το Υπουργείο Υγείας; Γιατί αναθέτουν τις δουλειές σε εργολάβους!!!

Τελικά θέλουν να διώξουν τους εργολάβους ή μας δουλεύουν!!!

Τι να πει κανείς!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου