Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κι όμως απολύθηκε…


Τι και αν το σύνολο των εργαζομένων του Τζάνειου Νοσοκομείου, ακόμη και οι συνδικαλιστές, ζήτησαν την παραμονή του, πλέκοντας το εγκώμιο του;
Τι και αν σε πολλούς τομείς κατάφερε να σημειώσει θετικά βήματα;
Τι και αν στην αξιολόγηση φερόταν να προηγείτο από όλους;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδείχθηκε ικανό να διατηρήσει στη θέση του τον, επί 7 συναπτά έτη, Διοικητή του Τζανείου, Χρ. Παπαχρήστο και τελικά οι ευχετήρες κάρτες στην αντικαταστάτρια του αποδείχτηκαν…. “προφητικές” (διαβάστε εδώ), αφού έφθασαν στο γραφείο της Διοίκησης στις αρχές του μήνα, μέρες πριν τον επίσημο διορισμό της νέας Διοικήτριας, στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με την Απόφαση που συνυπογράφουν Ξανθός και Πολάκης.

Οι επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει να προκαλούν και πάλι προβληματισμό. Η αντικατάσταση κάποιων επιτυχημένων διοικητών, οι αμφιλεγόμενες διαδικασίες επιλογές κατά την πρώτη αξιολόγηση φαίνονται να συνεχίζονται και στο δεύτερο γύρο, για όσους διοικητές παρέμειναν στις θέσεις τους έως το τέλος της 3ετούς θητείας.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Από την πρώτη ομάδα των νέων διορισμών στη θέση τους παραμένουν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας -Καλαμάτας, Γ. Μπέζος, που έχει επιδείξει σημαντικό έργο, “οδηγό” για αντίστοιχες αλλαγές και σε άλλα νοσοκομεία. Αντίστοιχα, δεν άλλαξε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, υπεύθυνος για τη Μονάδα της Κύμης.

Νέα πρόσωπα θα επανδρώσουν τη διοίκηση του Κοργιαλένειου-Μπενάκιειου Ε.Ε.Σ.,

Νέοι Διορισμοί Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών

Αρβανίτη Μαρία, Πτυχιούχος του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Διοικήτρια στο Γ. Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» (με βαθμό 1Ο).

Μάινα Άννα, Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», (με βαθμό 2Ο).

Περβου Ιωάννα, Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν.Ημαθίας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα “Νάουσας”, (με βαθμό 2Ο).

Κανταράκη Ελένη, Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διοικήτρια στο Γ.Ν. Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», (με βαθμό 1Ο).

Γεωργόπουλος Ευθύμιος, Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διοικητής στο Γ.Ν. Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ», (με βαθμό 1Ο).

Δρίμης Δημήτριος, Πτυχιούχος της Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ», (με βαθμό 2Ο).

Μπότσιος Σωτήριος , Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικητής στο Γ.Ν. Λακωνίας, (με βαθμό 1Ο).

2 σχόλια:

  1. Morons, σας έχω νέα: στον καπιταλισμό που κυριαρχεί σε όλον τον κόσμο, οι αποφάσεις για αλλαγή στην κορυφή της διοίκησης παίρνονται από τα μετοχικά συμβούλια, κατόπιν εισηγήσεως των CEO (Chief Executive Officers). Μπορεί να είναι τέλειος ο Διευθυντής (δεν το αμφισβητώ), ΑΛΛΑ σίγουρα οι συνδικαλιστές και οι κατώτεροι εργαζόμενοι ΔΕΝ έχουν λόγο στο ποιός φεύγει και ποιός έρχεται!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι και αν διοριστηκε με την .......ποσοστωση ΝΔ 4- ΠΑΣΟΚ 2- ΔημΑρ 1 ? Υποπτες ειναι οι επιλογες του ......Υπουργειου!Η ηγεσια του ΥΠΥΓ κανει πολλες ανοησιες, απο την απληρωσια των συμβεβλημενων ως το νεο .......κλαρινοΠΕΔΥ! Ας την κατηγορησουμε για αυτες και ας αφησουμε την προπαγανδα ......ω κατηγοριας η συμβουλη μου στο Virous !

    ΑπάντησηΔιαγραφή