Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Στα όρια βρίσκονται χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ που παραμένουν απλήρωτοι. Πόσα έπρεπε να διαθέτει ο Οργανισμός

Όλο και λιγότερα κονδύλια διαθέτει για τους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, παρότι οι ανάγκες των ασθενών μεγαλώνουν.

Άλλωστε δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ΠΕΔΥ ουσιαστικά δεν υπάρχουν, με συνέπεια οι ιδιώτες γιατροί να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όπως και τα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα.

Ωστόσο τα κονδύλια που διατίθενται δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρώνονται με …ψίχουλα και οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους μια απλή επίσκεψη όταν ολοκληρώνεται ο αριθμός των 200 δωρεάν επισκέψεων σε κάθε συμβεβλημένο γιατρό. Δείτε ΕΔΩ: «ΕΟΠΥΥ: Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς»

Σήμερα με βάση τα κονδύλια που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ, κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε επισκέψεις ασφαλισμένων δεν υπάρχει. Σύμφωνα άλλωστε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μέχρι σήμερα καλύπτονται μέχρι 11.000.000 επισκέψεις. Οι πραγματικές ανάγκες υπολογίζονται στις 30.000.000 επισκέψεις λόγω της αποδυνάμωσης των δομών του ΠΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις ανέρχεται στα 110 εκ. και για τις διαγνωστικές εξετάσεις Εργαστηρίων – Διαγνωστικών Κέντρων στα 328 εκ. Ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της αποζημίωσής τους αφού σήμερα για κάθε μία επίσκεψη δεν αμείβονται καθαρά ούτε με 6 ευρώ (μικτά 10 ευρώ), αν αφαιρέσει κανείς τις φορολογικές επιβαρύνσεις κ.λ.π.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της ιατρικής επίσκεψης από το εξευτελιστικό́ ποσό́ των 10 ευρώ́ στα 20 ευρώ́, που ήταν προ κρίσης.

9 σχόλια:

  1. Ποιος τα υπολογισε και λεει 6 ευρο. Ουτε 2 ευρο δεν ειναι το κερδος. Αλλα ειπαμε κανουμε κοινωνικη ιατρική. Ελα μου ομως που αυτος που πραγματικά δεν εχει δεν ερχεται στον συμβεβλημενο ιατρο αλλα ξεροσταλιαζει στις δημοσιες υποδομες. Και σου ρχονται με τον ΕΟΠΥΥ κατι λεβεντες και λεβεντισσες που δεν ξερουν τι εχουν. Εφορια ομως δεν ειμαστε οποτε κοινωνική ιατρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανεις δεν κανει κλινικη εξεταση με 6 ευρω μονο συνταγογραφει.Εαν παει στα 20 ευρω παλι θα συνταγογραφει το ξερουν απαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πιστεύεις???..Πως δεν κάνουν κλινική εξέταση???..Είσαι πολύ γελασμένος, προφανώς αγνοείς τα πραγματικά γεγονότα και αμολάς ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και ΛΑΣΠΗ έτσι στον αέρα -κλασσική ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ τρολο-τακτική- και όπου πιάσει...

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη ο νοσοκομειακος επικουρικος της επαρχιας που δουλευει με συνθηκες γαλερας παιρνει 1200 ευρω και ο καθε εοππιτης συμβασιουχος με κλειστη μονοπωλιακη συμβαση εδω και πεντε χρονια παιρνει τα ιδια λεφτα κυριως για συνταγογραφηση και ειναι αυτο εξευτελιστικο;
    Λοιπον.ΠΛΗΡΗΣ καταργηση ολων των συμβασεων,ελευθερη συνταγογραφηση με ελεγχους για ολους, αμοιβη με POS και οποιος αντεξει.Αυτο θα ειναι πολυ ποιο δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ,ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ Κ.Τ.Λ

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε δεν μας τα λες καλά...Το 1200 του Επικουρικού είναι χωρίς τις εφημερίες..Ταυτόχρονα είναι πληρωμένες και οι ασφαλιστικές εισφορές του, και η φορολογία του και έχει αφορολόγητο στις 8000 ευρώ...Αντίθετα ο ΕΟΠΥΥίτης-όπως λες- έχει λειτουργικά έξοδα ιατρείου, ενοίκια-κοινόχρηστα-ΔΕΗ- γραφική ύλη, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ από τον Μπερσίμη που τις έχει φτάσει στους ΕΞΙ μήνες (ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ)...Ο μισθός του Επικουρικού πέφτει βρέξει-χιονίσει...Λοιπόν, άλλη φορά προτού βγάλεις λιβελλογραφήματα, να ψάχνεις καλύτερα τα πράγματα...

      Διαγραφή
  4. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!..επρεπε να λεει: ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΠΟΣΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΣΩΝΕΙ Ο ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016)..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ??? ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΣΙΜΗ??..ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ 2500 ΕΥΡΩ Ή ΔΗΟΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ -ΓΙΑΜΑΛΗ), ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ 10000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ..ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ "ΤΟ ΜΗΔΕΝ"..ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ (ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ) ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ?ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡ ΠΑΥΛΟΣ.ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρεσει που περιμεναμε το....
    .ετοιμο 10% !!! Εδω παμε Απριλη και μας πληρωσαν μονο τονν......Σεπτεμβρη !Κατα τα αλλα περιμενουν να πληρωσουμε ΕΦΚΑ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή