Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δίωξη σε βάρος υπαλλήλων του υπ. Υγείας για διαγωνισμό πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας και κάθε άλλου υπευθύνου ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.
Onmed.gr

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της απάτης από κοινού, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού, με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να αρχειοθετηθεί η υπόθεση όσον αφορά τους υπαλλήλους, με σκεπτικό ότι η εμπλοκή τους αφορά την εκτέλεση εντολών των προϊσταμένων τους. Η κρίση όμως αυτή, δεν έγινε δεκτή από την εισαγγελία Εφετών, η οποία επέστρεψε στο Πρωτοδικείο την υπόθεση με την παραγγελία για την άσκηση δίωξης.

Να σημειωθεί, ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου