Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σχέδιο εξόδου από την κρίση για το αγγλικό ΕΣΥ

Posted By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Οι υπεύθυνοι του αγγλικού ΕΣΥ ανακοίνωσαν σχέδιο αντιμετώπισης της διογκούμενης κρίσης που αντιμετωπίζει το εκεί σύστημα υγείας. Με βάση αυτό, οι ασθενείς που έχουν ανάγκη τακτικής χειρουργικής επέμβασης, θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο και σε αντιστάθμισμα, θα επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση ασθενών με καρκίνο.

Το αγγλικό ΕΣΥ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση του εδώ και μία δεκαετία. Ο στόχος που είχε τεθεί, δηλαδή, το 92% των ασθενών να έχουν αντιμετωπιστεί μέσα σε 18 εβδομάδες από την παραπομπή τους από τον οικογενειακό τους γιατρό, δεν έχει επιτευχθεί από το Φεβρουάριο του 2016 και πλέον οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να εγγυηθούν τι θα γίνει στο μέλλον, όπως παραδέχθηκε δημόσια ο επικεφαλής του NHS England, Simon Stevens.

«Θα κάνουμε μία ανταλλαγή. Θα βελτιώσουμε την ανταπόκριση στους καρκινοπαθείς, αλλά περιμένουμε να αυξηθούν οι υπόλοιπες λίστες αναμονής – και πάλι όμως θα είμαστε σε καλό επίπεδο σε σύγκριση με 10 ή 20 χρόνια νωρίτερα», δήλωσε στο BBC ο Stevens, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα, που πρέπει να κάνει το αγγλικό ΕΣΥ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση και τους οικονομικούς περιορισμούς. Το σχέδιο περιλαμβάνει 10 μέτρα αύξησης της αποτελεσματικότητας, με στόχο να απελευθερωθούν 2-3.000 κλίνες νοσοκομείων. Ακόμη τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Βελτίωση της λειτουργίας των επειγόντων περιστατικών με την τοποθέτηση περισσότερων ιατρών και νοσηλευτών στη διαλογή των περιστατικών του αντίστοιχου ΕΚΑΒ.

Πρόσληψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας στα τμήματα επειγόντων.

Αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στη μεταφορά των ασθενών στα τμήμαα επειγόντων.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Επείγουσας Ιατρικής (Royal College of Emergency Medicine – RCEM) καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς το σημείο κλειδί, που δεν είναι άλλο, από τις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Ο πρόεδρός του, Dr Taj Hassan, ανάφερε ότι «η έλλειψη γιατρών και λοιπού προσωπικού δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων επειγόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου