Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Νέα κόντρα στη Βουλή, με αιχμές Πολάκη κατά της ΝΔ για το “ιερό δισκοπότηρο του ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Ο κ. Πολάκης άφησε αιχμές κατά του εισαγγελέα που άσκησε δίωξη στους υπαλλήλους που έκαναν τον έλεγχο, λέγοντα πως είναι ο ίδιος που αρχειοθέτησε την υπόθεση Siemens...
IATRONET

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπήρξε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να ερευνήσει το θέμα, αφήνοντας νέες αιχμές κατά του εισαγγελέα που έχει ασκήσει δίωξη εναντίον υπαλλήλων του υπουργείου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον κ. Πολάκη να δείξει μεγαλύτερη γενναιότητα και να μην υβρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε τους βουλευτές της ΝΔ πως έκαναν μήνυση, επειδή άγγιξε το...ιερό δισκοπότηρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Προκηρύξαμε το διαγωνισμό για την κάλυψη των κενών κρεβατιών εντατικής, πέρυσι τον Μάιο, με χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για 100 γιατρούς και 400 νοσηλεύτριες.

Κατατέθηκαν 200 αιτήσεις γιατρών. Μάθαμε ότι κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεων ακολουθείτο το παλαιό σύστημα από τον παραμηχανισμό που συνέχιζε να εμφιλοχωρεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή, να κάνει μοριοδότηση με βάση τα μπιλιετάκια που είχε μάθει αυτός ο μηχανισμός να του στέλνουν στο παρελθόν.

Είχαμε ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση να ελέγξουμε αν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες.

Ζητήσαμε λοιπόν εμείς από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μας αποστείλει τους φακέλους και την κατάταξη που είχαν κάνει, για να δούμε αν όντως ισχύει. Και ω του θαύματος τι αποκαλύφθηκε; Ότι σε 205 αιτήσεις είχαν υπάρξει 88 “λάθος” μοριοδοτήσεις.

Δηλαδή, άνθρωποι που δεν είχαν μεταπτυχιακό φαίνονταν να έχουν μεταπτυχιακό, άνθρωποι που είχαν μεταπτυχιακό, δεν είχαν μοριοδοτηθεί και λάθος χρόνοι προϋπηρεσίας και λάθος σειρά κατάταξης.

Οι άνθρωποι που έκαναν τον έλεγχο λοιπόν, υπέδειξαν τις 88 περιπτώσεις και ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να τα διορθώσει. Και αυτό έγινε. Και η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό έβγαλε, διότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κριτήρια του ΑΣΕΠ και μοριοδότηση”.

Ο κ. Πολάκης άφησε αιχμές κατά του εισαγγελέα που άσκησε δίωξη στους υπαλλήλους που έκαναν τον έλεγχο, λέγοντα πως είναι ο ίδιος που αρχειοθέτησε την υπόθεση Siemens, ΟΣΕ και χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα του Χριστοφοράκου.

Δίωξη

Απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως με τη μήνυση που κατατέθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον εκείνων που εκτέλεσαν εντολή του αναπληρωτή υπουργού:

“Εμείς δεν είχαμε στραφεί εναντίον των υπαλλήλων. Αυτοί προέκυψαν από τη προδικασία.

Επίσης, έχει προκύψει ότι από τις αρμοδιότητες που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον αναπληρωτή, δεν υπάρχει πουθενά αρμοδιότητα που να ελέγχει και να εποπτεύει προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από εκεί προκύπτει και το ζήτημα ότι, χωρίς κανένα δικαίωμα επενέβη και επεξεργάστηκε αρχεία και εφόσον προκαλεί ζημία, προβλέπεται ότι τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Αυτά ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη γενναιότητα και όχι να υβρίζει τους εισαγγελικούς λειτουργούς”.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου