Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ανοίγουν σταδιακά τα χειρουργεία στη Ζάκυνθο


Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του αναπλ. Υπουργού Υγείας με τη Διοίκηση και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, αναφορικά με την επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Μετά από περίπου 3 ώρες, ο Π. Πολάκης εξήλθε της αίθουσας διαβεβαιώνοντας πως έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας κι έτσι από αύριο Πέμπτη τα χειρουργεία ανοίγουν και πάλι προοδευτικά.

“Έχω να πω επίσημα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι έγινε, πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ, των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του κ. Πολάκη και γιατρών του νοσοκομείου, οι φωνές των οποίων ακούστηκαν μέχρι το διάδρομο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Όπως για παράδειγμα πού οφείλεται ο θάνατος της 43χρονης τον περασμένο Νοέμβρη. Άλλωστε, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής για τον εργαστηριακό και περιβαλλοντικό έλεγχο των χειρουργείων, ο χώρος εξακολουθεί να αποικίζεται από μικρόβια (εδώ).

Για εύλογα ερωτήματα τα οποία πλανώνται πάνω από την υπόθεση κάνει λόγο ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔας, Β. Οικονόμου.

“Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μην συνδέεται με τη σημερινή επίσκεψή του Υπουργού στο νησί“ αναφέρει σχετικά, στηλιτεύοντας την επιλογή του κου Πολάκη να εμφανιστεί 3 μήνες μετά το τραγικό περιστατικό στο νοσοκομείο.

“Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και πανηγύρια” υπογραμμίζει ο κος Οικονόμου, εκφράζοντας την ευχή η επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου