Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Έλληνες γιατροί από όλο τον κόσμο ενώνουν δυνάμεις! Ξεκινούν νέες συνεργασίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εκτενείς συνεργασίες μεταξύ Ιατρικών Συλλόγων Ελλήνων γιατρών από όλο τον κόσμο ξεκινούν με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αποστολή: Μόντρεαλ- Καναδάς

Νέες συνεργασίες μεταξύ Ιατρικών Συλλόγων Ελλήνων Γιατρών από όλο τον κόσμο με στόχο την προώθηση ασθενών προς τη χώρα μας ξεκινούν άμεσα. Όπως ανακοίνωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης σε ειδική ημερίδα για τον Ιατρικό Τουρισμό, ήδη πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Κεμπέκ με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή προώθηση ασθενών προς την Ελλάδα για τη λήψη υπηρεσιών υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που έχει ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας μας, εστιάζει κυρίως στις υπηρεσίες που στον Καναδά δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης.
Οι γιατροί της Ελλάδος και του Καναδά δίνουν τα χέρια της συνεργασίας

Επίσης στοχεύει σε ιατρικές επεμβάσεις που παρουσιάζουν ακόμη και στον Καναδά μεγάλη αναμονή. Ενδεικτικές οι ορθοπεδικές επεμβάσεις, όπου μπορεί ένας ασθενής να χρειασθεί να περιμένει ακόμη και 8 μήνες για την αποκατάσταση ισχίου ή γόνατος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα ψηλά. Αναλαμβάνουμε αυτή τη δράση αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό και τις δομές μας. Δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Με αυτή τη δράση θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλο το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Θα στηριχθούμε στο συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών που έχουμε στην Ελλάδα, στις άρτιες υποδομές, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον αλλά και στο χαμόγελο των Ελλήνων«.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου των Ελλήνων Γιατρών του Κεμπέκ του Καναδά Χρήστος Καράτζιος, καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας κατά τη διάρκεια της αδελφοποίησης με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας επεσήμανε: «Ελπίζουμε με την προσπάθεια αυτή να υπάρχει ένωση των Ελλήνων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη συνεργασία με την Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ ανοικτοί.»
Οι ιατρικές υπηρεσίες σε αριθμούς

Να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς του ιατρικού τουρισμού ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 20 με 30 δις δολάρια. Οι δαπάνες που αφορούν καθαρά τις ιατρικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 15 με 20 δις δολάρια.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για αξιοποίηση υπηρεσιών ανά τον κόσμο είναι ότι το γεγονός ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1,5 εκατ. Αμερικανοί πολίτες επισκέφθηκαν άλλες χώρες για υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου