Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με χρήματα των γιατρών κινείται το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σάμης

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Μετά τους άτυπους εράνους των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τις δωρεές που όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες αλλά και ζητούμενες, τώρα έχουμε και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από τους ίδιους τους γιατρούς που την υπηρετούν. Γιατροί λοιπόν βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να κινείται ένα ασθενοφόρο στην Κεφαλονιά!

Όπως αναφέρεουν το ionianpress.gr και το kefaloniaPRESS, στο Κέντρο Υγείας Σάμης από την ίδρυσή του κιόλας υπάρχει ασθενοφόρο που πριν ενταχθεί στο ΕΚΑΒ κάλυπτε τη περιοχή από Πόρο μέχρι Φισκάρδο. Από όταν εντάχθηκε στο ΕΚΑΒ, πηγαίνει όπου υπάρχει περιστατικό δηλαδή σε όλη τη Κεφαλονιά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω μη πληρωμής των καυσίμων του από την υπηρεσία στην οποία ανήκει, για να κινηθεί το ασθενοφόρο σε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά, τα καύσιμα τα πληρώνουν οι γιατροί.

Κατά τα άλλα, "δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Όλα είναι υπό έλεγχο στο ΕΣΥ, η χρηματοδότηση είναι επαρκείς και παντού γίνονται προσλήψεις που έχουν ομαλοποιήσει το σύστημα".

Όχι δεν τελώ σε παράκρουση! Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λέει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που τελεί σε ...άρνηση για την μέχρι στιγμής αδυναμία της να "μαζέψει" την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία. Εμείς βρισκόμαστε απλώς στην δυσάρεστη θέση να μεταδίδουμε κάθε τόσο μια απίστευτη ιστορία για νοσοκομεία χωρίς θέρμανση. κέντρα υγείας υλικά, και τώρα για ασθενοφόρο στο οποίο δεν έχει το σύστημα χρήματα να βάζει όσο τακτικά πρέπει καύσιμα. Αλλά από την άλλη, τίποτα δεν είναι απίστευτο στις μέρες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου