Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ KΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 20-3-2017

e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com Αρ. Πρωτ. 8/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, 

Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τη «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και σχετικών τροπολογιών. Δυστυχώς φάνηκε στο τελικώς ψηφισθέν άρθρο 28 ότι η πολιτική ηγεσία δεν πιστεύει στη συνέχεια του κράτους και στην ανάγκη προάσπισης της σχέσης εργασίας και του Δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας. Για μια ακόμη φορά έδειξε επιλεκτικά ευαισθησία στα αιτήματα μίας μόνο μερίδας των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ. Αγνοώντας τους συναδέλφους που απολύθηκαν αυτοδικαίως, αλλά και όσους εντάχθηκαν ως ΠΑΑ επέλεξε να παρατείνει την περίοδο Χάριτος (Εργασίας στο ΠΕΔΥ με παράλληλη άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος) για τους έχοντες δικαστική προστασία μέχρι το τέλος του 2018. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαμε τέτοια διακριτική μεταχείριση αφού και στο παρελθόν οι υπηρεσίες παρέλειψαν να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον έναντι των συμφερόντων της εν λόγω ομάδας. Φαίνεται πως Συνδικαλιστές και Υπουργείο καίτοι ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο δε συμφωνούν στον τρόπο λειτουργίας της ΠΦΥ και στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης της, παρά τη σαφήνεια των προγραμματικών θέσεων του κυβερνώντος κόμματος για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας διαιωνίζει το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων χωρίς να επιλύει κάποιο άλλο πρόβλημα ή βελτιώνει την λειτουργία της ΠΦΥ. Θεωρούμε την τελική διατύπωση του άρθρου 28 φωτογραφική και ρουσφετολογική και απογοητευόμαστε με την μεταστροφή της πολιτικής ηγεσίας μέσα στις τελευταίες μέρες. Ποιους ευνοεί τελικά η τροπολογία;;; Ποιοι είχαν τόσο ανάγκη την παράταση ενός έτους;;; Είναι τόσο σημαντική η διατήρηση στο σύστημα των παλαιών υλικών όπως είχε αποκαλέσει στο παρελθόν ο υπουργός τους εν λόγω συναδέλφους;;; Συγκινήθηκε άραγε τόσο η πολιτική ηγεσία από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας που αδυνατεί να πληρώσει τα δάνεια του;;; Μήπως απλά εξασφαλίζετε την πελατεία για τα ιδιωτικά ιατρεία αυτών των ιατρών κε Υπουργέ;;; Οι υπόλοιπες κατηγορίες ιατρών που υπηρετούσαν στην ΠΦΥ δεν ζημιώθηκαν πολλαπλάσια από τις πολιτικές στην πρωτοβάθμια;;; 

Συνάδελφοι πιστεύουμε πως μπορούμε να εγείρουμε διεκδικήσεις λόγω της κατάφωρα άδικης και μεροληπτικής μεταχείρισης εις βάρος μας. Θα επιμείνουμε έως ότου πεισθούμε ότι η πολιτική ηγεσία έχει αποφασίσει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σε όλους τους ιατρούς και όχι μόνο τους ημέτερους. Ότι η απόφαση για στήριξη της Δημόσιας ΠΦΥ είναι ειλικρινής και η επιλογή της ΠΑΑ σχέσης εργασίας δεν έχει οριστικά εγκαταλειφθεί.

Τέλος καλούμε εκ νέου όσους συναδέλφους έχουν αποστείλει αίτηση διαγραφής και διακοπής παρακράτησης συνδρομής υπέρ του παλαιού συλλόγου να ελέγξουν τα εκκαθαριστικά τους και να μας ενημερώσουν ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση που οι κρατήσεις 7ευρώ μηνιαίως συνεχίζονται.

2 σχόλια:

  1. Συνεχίζετε ακάθεκτοι το διασπαστικό σας λόγο!!! Γίνατε (και μας κάνατε) ρεζίλι στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μιλώντας για διαφορετικά συμφέροντα...
    Τόσο πολύ σας έτσουξε το νομοσχέδιο που έχετε μπερδέψει τα άρθρα! Για το άρθρο 26 πρόκειται και όχι το 28... Αν νομίζετε οτι έχετε αδικηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοιχτός. Γιατί δεν κάνετε αγωγή; Δεν σας φταίνε σε τίποτα οι συνάδελφοι που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και τους "αποκαθιστά" ο νομοθέτης.
    ΥΓ1: Ντροπή σας να μιλάτε για δάνεια του Αντιπροέδρου!!!!;;;
    ΥΓ2: Όσοι από σας κάνετε παράνομο ιατρείο κλείστε το πάραυτα
    Ένας 'ημέτερος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 1 ΕΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ 4,5ΕΤΩΝ{ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 2014-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2018} 2.ΟΙ ΥΠΕ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ[ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΙΩΝ?ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ }3.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή