Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Περιοδεία ΝΔ στα νοσοκομεία της Κρήτης


Τριήμερο οδοιπορικό επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς Υγείας απ’ όλη την Κρήτη, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Βασίλη Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτής Επικρατείας του κόμματος.

Στόχος της δράσης που φέρει τον τίτλο «Μήνας Υγείας» και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η καταγραφή προβλημάτων και αδυναμιών που παρουσιάζονται στον κλάδο. Για το σκοπό αυτό, τον κο Οικονόμου θα πλαισιώσουν οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Υγείας των τεσσάρων ΝΟΔΕ, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Κρήτη που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Το οδοιπορικό ξεκινά την Πέμπτη 6 Απριλίου από το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Το πρωί το κλιμάκιο της ΝΔας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και το ΚΥ Αστικού Τύπου Χανίων και θα συναντηθεί με φορείς του Τομέα Υγείας (Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Χανίων, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χανίων) στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στο «Αχίλλειον» (Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Γιατρών Νομού Ρεθύμνου, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ρεθύμνου, ΚΕΦΙΑΠ – Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου).

Την Παρασκευή 7 Απριλίου η δράση συνεχίζεται με επίσκεψη στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου (Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηρακλείου, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, περιφερειακό τμήμα Κρήτης, Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, Πανεπιστημιακοί γιατροί, Ειδικευόμενοι γιατροί, ΕΚΑΒ).

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στη δημόσια υγεία στις 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Galaxy (Ηράκλειο), με στόχο την παρουσίαση του πλαισίου αρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία και την ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους απ’ όλη την Κρήτη.

Η περιοδεία της ΝΔας στην Κρήτη, ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Απριλίου με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας, το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης και συναντήσεις με φορείς της Υγείας (Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Γραμματέας της ΝΔ επισημαίνει:

«Δυστυχώς, είναι προφανής η αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες από ένα σύστημα που στηρίζεται πλέον στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη Χώρα. 

Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος. Μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας και όχι ταλαιπωρία και εξευτελισμός του ασθενή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου