Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος : το καθεστωτικό σύμπλεγμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ασχημονεί διαρκώς πίσω από τις πλάτες των γιατρών και εναντίον τους

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 9-4-2017 


Τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα θητεία, είναι προκλητική η απουσία του ΠΙΣ από όλα τα μέτωπα που αφορούν τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών της χώρας, αυτοαπασχολούμενων και νοσοκομειακών. 

Η απουσία αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη των ηγεσιών των κομματικών παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως η ίδια απουσία και αδράνεια που υπήρχε για τα ίδια προβλήματα επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνεται και τώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το καυτό θέμα του ασφαλιστικού. Οι παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο στον ΠΙΣ όχι μόνο δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα πέρα από γενικόλογα ανούσια ευχολόγια ούτε για τα χάλια του ΤΣΑΥ και του ΕΤΕΑ τόσα χρόνια ούτε για τον αντιασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου πρόσφατα, αλλά προκλητικά εξακολουθούσαν να δίνουν άλλοθι σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις διατηρώντας τους εκπροσώπους του ΠΙΣ στις διοικήσεις του ΤΣΑΥ και του ΕΤΕΑ. 

Έτσι με ευθύνη τους ο ΠΙΣ όλα τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν ως ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στην μνημονιακή κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και στην ληστεία των ασφαλιστικών εισφορών μας.


Η αγαστή συνεργασία των παρατάξεων αυτών ανεξαρτήτως συγκεκριμένης μνημονιακής κυβέρνησης, έχει απροκάλυπτα τον χαρακτήρα «στήριξε τώρα που κυβερνά το κόμμα μου και θα στηρίξω κι εγώ αύριο που θα κυβερνά το δικό σου». Άλλωστε παρόμοια συνεργασία μεταξύ των ίδιων παρατάξεων με συνενοχή των ίδιων φυσικών προσώπων επί προηγούμενης και παρούσας κυβέρνησης υπήρχε και στην προηγούμενη θητεία της ΟΕΝΓΕ. Η αιτία φυσικά είναι πως οι κομματικοί φορείς των παρατάξεων αυτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) συμφωνούν απόλυτα στην ουσία της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Μια πολιτική που θίγει βάναυσα τα δικαιώματα του λαού μας αλλά και τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών. Μια πολιτική που προωθεί τα ιδιοτελή καπιταλιστικά συμφέροντα των μεγαλοκλινικαρχών, των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και υλικών, των ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων αλλά και μεγαλογιατρών – εργοδοτών που εκμεταλλεύονται τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και τους συναδέλφους τους.

Πρόσφατα, το καθεστωτικό αυτό σύμπλεγμα στον ΠΙΣ διέπραξε ακόμα μια ασχήμια που αποδεικνύει πως οι ηγεσίες των τριών παρατάξεων δεν είναι απλά υποτελείς στην κυβερνητική πολιτική γενικά, αλλά πως επιπρόσθετα είναι πειθήνια όργανα συγκεκριμένων κυβερνητικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΚΑΒ γινόταν ως τώρα από μέλος της Αγωνιστικής Ιατρικής Συμμαχίας στην οποία συμμετέχει και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Είναι μόνο μία από τις δεκάδες εκπροσωπήσεις του ΠΙΣ σε διάφορα διοικητικά και άλλα όργανα, οι οποίες συνήθως διανέμονται ανάμεσα στις τρεις συγκεκριμένες παρατάξεις, απλά για την συγκεκριμένη εκπροσώπηση δεν είχε τύχει να δηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο μέλος τους και η Αγωνιστική Ιατρική Συμμαχία την είχε διεκδικήσει για να συνεπικουρήσει τους γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που επίσης έχουν στο ΔΣ του ΕΚΑΒ αιρετούς εκπροσώπους. Όμως η παρουσία του εκπροσώπου μας εκεί καθόλου δεν ήταν αρεστή στους διορισμένους διοικούντες το ΕΚΑΒ, ούτε επί προηγούμενης κυβέρνησης ούτε επί σημερινής.

- Και επί προηγούμενης διοίκησης, και επί σημερινής είχαμε δηλώσει την αντίθεσή μας στις διάφορες μεθοδεύσεις ματαίωσης προμήθειας νέων ασθενοφόρων οχημάτων και τη επίμονή μας στο κρίσιμο ζήτημα της ανανέωσης του στόλου όπως είναι το διαχρονικό αίτημα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ.

- Επί σημερινής διοίκησης επιπρόσθετα, εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε μια σειρά από παράτυπες μεθοδεύσεις σε βάρος γιατρών του ΕΚΑΒ που αφορούν με καθαρά κομματικά κριτήρια καθαιρέσεις από θέσεις Διευθυντών τομέων και παραρτημάτων, αλλά και σε σχετικές αστήρικτες πειθαρχικές διώξεις. Ενεργήσαμε πάντα σε κοινή στάση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, κάποιες από τις υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη υπό δικαστική διερεύνηση.

Ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας, για να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» παρουσία μας εκεί μεθόδευσαν μια έγγραφη «καταγγελία» προς τον ΠΙΣ επικαλούμενοι απουσίες του εκπροσώπου μας από συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΚΑΒ. Απουσίες που κατά τεκμήριο οφείλονταν σε άλλες υποχρεώσεις του εκπροσώπου μας (συγκεκριμένα με την ΟΕΝΓΕ εκτός Αθήνας) και για τις οποίες πάντα έγκαιρα ειδοποιούσε την εκεί γραμματεία ώστε να ειδοποιείται ο αντικαταστάτης του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο εκπρόσωπός μας ουδέποτε καμία απολύτως έγγραφη ή προφορική ενημέρωση έλαβε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για το θέμα αυτό, μάλιστα ως και σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αρνείται να του κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα, αποδεικνύοντας με την στάση του αυτή πως η επίκληση «απουσιών» ήταν καθαρά προσχηματική.

Το ΔΣ του ΠΙΣ με ευθύνη των τριών παρατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακολούθησε ακριβώς την ίδια απαράδεκτη τακτική. Χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του εκπροσώπου μας έγγραφη ή προφορική και χωρίς να τον καλέσουν σε συνεδρίαση του ΠΙΣ για να ακούσουν την άποψή του, τον αντικατέστησαν με συνοπτικές διαδικασίας «μοιράζοντας» μεταξύ τους (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) και αυτήν την εκπροσώπηση του ΠΙΣ όπως έχουν κάνει και σχεδόν με όλες τις υπόλοιπες.

Έτσι ο ΠΙΣ πάντα με ευθύνη των τριών συγκεκριμένων παρατάξεων, είναι πλέον συνένοχος και σε συγκεκριμένες παρατυπίες και διώξεις σε βάρος γιατρών του ΕΚΑΒ που διαπράττονται από συγκεκριμένους κυβερνητικούς μηχανισμούς. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου