Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ξεκινούν νέες συζητήσεις με την τρόικα για τις αλλαγές στα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέο κύκλο συζητήσεων με την τρόικα αρχικά και στη συνέχεια με τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινά το υπουργείο Υγείας για τις προωθούμενες αλλαγές στα φάρμακα.

Εντός των ημερών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεχίσει τις συνομιλίες της κυρίως με τον επικεφαλής της τρόικας για τα φάρμακα Τζουζέπε Καρόνε, μία συζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr το οποίο επιβεβαίωσε λίγο αργότερα επισήμως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Μπλόκο τρόικας στα νέα μέτρα για τα φάρμακα».

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr σε επίσημες τοποθετήσεις του, σημειώνοντας ότι γίνεται μια συστηματική επεξεργασία και προσπάθεια ώστε να βρεθούν κοινές αποδεκτές λύσεις με τους Θεσμούς.

Νέες προτάσεις στην τρόικα

Ήδη τις ημέρες αυτές γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες ώστε να παρουσιασθούν νέες προτάσεις στους «θεσμούς», προτάσεις οι οποίες θα γίνουν αποδεκτές, αναφέρουν πληροφορίες.

Άλλωστε όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε δε συμφώνησε με την επιβολή 25% επιβάρυνσης με την εισαγωγή κάθε νέου φαρμάκου στη χώρα μας.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε να μειωθεί το ποσοστό αυτό, είτε να μην επιβληθεί καθόλου και να εφαρμοστεί ένα άλλο διαφορετικό μέτρο για την εξισορρόπηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πάντως μετά την αρχική συμφωνία με τους τροϊκανούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα μέτρα στις φαρμακευτικές εταιρείες και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου