Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Γιατί καρατομήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα από τον τομέα υγείας της Ν.Δ! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εκτός τομέα Υγείας η Κατερίνα Παπακώστα με απόφαση του προέδρου της ΝΔ.


Διπλό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη στο εσωτερικό του κόμματος. Με την απομάκρυνση της Κατερίνα Παπακώστα φαίνεται πως επιχειρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.

Αιτία – όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr- οι τελευταίες τοποθετήσεις της Κατερίνας Παπακώστα κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Η κ.Παπακώστα επιτέθηκε σφόδρα μέσα από τα social media στον αντιπρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Μάλιστα δε δίστασε να ζητήσει ακόμη και την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου έως ότου εξετασθούν όλα τα δεδομένα για τα σκάνδαλα για την υγεία. Επιχείρημά της ότι ο κ.Γεωργιάδης ήταν υπό εξέταση για την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της κυρίας Παπακώστα που εκτιμάται ότι ήταν αυτή που προκάλεσε την αντικατάστασή της :














Τη θέση της Κατερίνα Παπακώστα παίρνει ο μέχρι πρότινος βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας.

Ωστόσο το χτύπημα κατά Άδωνι, φαίνεται πως ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Γιατί καρατομήθηκε

Εδώ και καιρό η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας προκαλούσε έντονες αντιπαραθέσεις με τη συμπεριφορά της λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι η κ.Παπακώστα είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση και με τον επικεφαλής του τομέα Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Μάλιστα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr λένε ότι συχνά πυκνά τον προσπερνούσε σε διάφορες δραστηριότητες του κόμματος, ενώ δε δίσταζε ακόμη και να βγάζει δικές της ανακοινώσεις κόντρα στις επίσημες του Τομέα υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι πως στα email των δημοσιογράφων έφθανε μία ανακοίνωση από τον τομέα Υγείας για ένα συγκεκριμένο θέμα επικαιρότητας και λίγα λεπτά μετά έφθανε μία δεύτερη, με την υπογραφή της Κατερίνας Παπακώστα για το ίδιο θέμα.

Όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, πολλά στελέχη του τομέα Υγείας είχαν διαμαρτυρηθεί στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συμπεριφορά Παπακώστα, ζητώντας του να την …περιορίσει. Η υπόθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις επιθέσεις της κ.Παπακώστα εναντίον του, φαίνεται πως ήταν το σημείο που ο κόμπος έφθασε στο χτένι, λένε στελέχη της ΝΔ στο HealthReport.gr.

Βέβαια από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τοποθέτηση του Ιάσωνα Φωτήλα στη θέση της, περνά άλλο ένα μήνυμα προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Ποταμιού… Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη ο μέχρι πρότινος βουλευτής του Σταύρου Θεοδωράκη να αντικαταστήσει την κ.Παπακώστα.

Άλλωστε η ΝΔ εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να δώσει βαρύτητα στα θέματα της Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Στην αντεπίθεση η ΝΔ στον τομέα της Υγείας! Όλο το παρασκήνιο για το νέο «μέτωπο». Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια αλλά και με άλλες αλλαγές στην Υγεία να πάρει…κεφάλι.

1 σχόλιο: