Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Απίστευτο! Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς κάλυψη από παθολόγους-χειρουργούς


«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ένα ακόμα περιφερειακό νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας που εφημερεύει σε καθημερινή βάση έχουν απομείνει 3 ειδικοί γιατροί και 2 ειδικευόμενοι με παράταση θητείας. Όπως επισημαίνουν με Υπόμνημά τους οι γιατροί, στα προγράμματα εφημερίας Μαρτίου και Απριλίου υπάρχουν κενές ημέρες που είναι ανέφικτο να καλυφθούν, τόσο στην κλινική όσο και στα επείγοντα (μάρτιο-Απρίλιο), αλλά ακόμη και στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία (Απρίλιο)!

Αυτό, μάλιστα, επηρεάζει άμεσα την εφημερία και στην Καρδιολογική κλινική, στην οποία συχνά οι παθολόγοι που εφημερεύουν καλύπτουν ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών, καθώς οι 3 ειδικοί καρδιολόγοι που υπηρετούν δεν επαρκούν για να βγουν όλες οι εφημερίες του μήνα.

«Οι συνθήκες εφημέρευσης πλέον έχουν καταστεί αφόρητες από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού και επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο νοσοκομείο πραγματοποιούνται, άλλωστε, πολλές εφημερίες και χωρίς χειρουργούς! Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 1ας επιμελητής χειρουργός με μετακίνηση που έληξε κι αναμένεται η ανανέωσή της και 2 επικουρικοί χειρουργοί, από τους οποίους ο ένας φεύγει καθώς διορίσθηκε σε άλλο νοσοκομείο.

«Στο κόκκινο» βρίσκονται, επίσης, η Παιδιατρική που στελεχώνεται από 1αν μόνιμο ειδικό παιδίατρο κι 1αν επικουρικό που εφημερεύουν 18 ημέρες το μήνα, ενώ και η Μαιευτική κλινική υπολειτουργεί.

«Συστήνουν στις έγκυες γυναίκες να βρίσκουν και δεύτερο γυναικολόγο, σε άλλο Νοσοκομείο σε περίπτωση που την ημέρα που πραγματοποιηθεί ο τοκετός είναι κλειστό το Νοσοκομείο της Φλώρινας. Ταυτόχρονα, όποιο παιδί αρρωστήσει στις περιοχές της Φλώρινας και προσέλθει στο Νοσοκομείο, διακομίζεται σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής» λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή