Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αρχίζουν οι έλεγχοι στις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Τι θα κάνει το υπ.Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στο μικροσκόπιο του υπ. Υγείας μπαίνουν οι λίστες χειρουργείων που έχουν ετοιμασθεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας τις λίστες χειρουργείων που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ήδη όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, δόθηκε εντολή στους ελεγκτές να ερευνήσουν καταρχάς εάν όλα τα νοσοκομεία δημιούργησαν τις λίστες χειρουργείων, όπου τηρείται η σειρά προτεραιότητας για τους ασθενείς με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά.

Εξάλλου είχε διαπιστωθεί ότι λίγες ημέρες πριν τη διορία που είχε δοθεί στους Διοικητές των Νοσοκομείων (1η Απριλίου) από το υπουργείο Υγείας, πολλά νοσοκομεία δεν ήταν έτοιμα. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Με αγκάθια οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»
Οι πελάτες με τα …βαλιτσάκια

Εκτός αυτού-σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– οι ελεγκτές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν εάν ήδη κάποιοι μεγαλογιατροί έχουν επιχειρήσει να καταστρατηγήσουν τις λίστες με διάφορα τρικ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους …πελάτες τους με το απαραίτητο αντίτιμο (βλέπε φακελάκι).

Άλλωστε είναι γνωστός ένας από τους βασικούς τρόπους με τον οποίο παρακάμπτονται οι προτεραιότητες, αφού διάφοροι γιατροί φροντίζουν να βαφτίζουν απλά προγραμματισμένα περιστατικά σε επείγοντα.

Η απόδειξη του αντιθέτου αποτελεί άλλωστε πάντα μια δύσκολη υπόθεση, καθώς μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να γνωρίζει όλα τα ιατρικά δεδομένα κι αν ένας ασθενής κινδυνεύει ή όχι.

Ενδεικτικό του φαινομένου που υπήρχε και υπάρχει ακόμη στο δημόσιο ΕΣΥ, είναι το γεγονός ότι στις μεταξύ τους συνομιλίες οι καλά γνωρίζοντες ονομάζουν τους «πελάτες» των μεγαλογιατρών ως …βαλιτσάκια.

Και αυτό επειδή εμφανίζονται οι ασθενείς στην πύλη του νοσοκομείου έτοιμοι και συνεννοημένοι για να χειρουργηθούν, κουβαλώντας μαζί τους τη βαλίτσα τους με τα προσωπικά τους είδη για όσο χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου