Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΠΕΔΥ-ΚΥ. ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ


Ακόμη μια διάκριση της κυβέρνησης σε βάρος των γιατρών των Κ.Υ. Μετά την θεσμοθέτηση στην πράξη διαφορετικού βαθμολογίου, επιχειρεί και την αναστολή της εξέλιξης των γιατρών των ΠΕΣΥ – ΚΥ. 


Αποτέλεσμα εικόνας για πεδυΣυγκεκριμένα ο πρόσφατος Νόμος 4461/2017 αλλάζει ριζικά την εξέλιξη των ειδικευμένων γιατρών των ΠΕΔΥ – ΚΥ. 

Συγκεκριμένα: 

Άρθρο 22 
Συμβούλιο Αξιολόγησης για την εξέλιξη των ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.Π.Φ.Υ. 

1. Η, ανά περιφερειακή ενότητα των αιρετών αυτοδιοικητικών περιφερειών, Γενική Συνέλευση των ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. των παθολογικών, χειρουργικών - συμπεριλαμβανομένων στις χειρουργικές και των οδοντιάτρων-, εργαστηριακών και ψυχιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι υπηρετούν στα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες ΠΕΔΥ της οικείας Δ.Υ.Πε., αποτελεί το Συμβούλιο αξιολόγησης για την εξέλιξη των ιατρών/οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ. της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Η Συνέλευση συγκαλείται από τον Διοικητή της οικείας Υ.Πε. ή το νόμιμο αναπληρωτή του δύο (2) φορές το χρόνο, βρίσκεται δε σε απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως εφόσον παρίσταται τουλάχιστον το 50% των ιατρών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Συνέλευση συνέρχεται εκ νέου σε πρώτη επαναληπτική Συνέλευση εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίασης που ματαιώθηκε. Η απαρτία που απαιτείται για την έγκυρη συνεδρίαση της πρώτης επαναληπτικής Συνέλευσης είναι η παράσταση σε αυτήν τουλάχιστον του 30% των ιατρών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν. 

Εάν δεν υπάρχει απαρτία και στην πρώτη επαναληπτική Συνέλευση, αυτή συνέρχεται σε δεύτερη επαναληπτική Συνέλευση την έβδομη ημέρα μετά τη ματαιωθείσα συνεδρίαση, βρίσκεται δε σε απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως οποιοσδήποτε και εάν είναι ο αριθμός των παρόντων ιατρών. Εάν η έβδομη ημέρα του προηγουμένου εδαφίου είναι μη εργάσιμη ή αργία, η δεύτερη επαναληπτική Συνέλευση συνέρχεται την αμέσως επομένη εργάσιμη ημέρα. 

2. Η ψηφοφορία για τη λήψη των αποφάσεων στη Συνέλευση είναι φανερή. Η ατομική αξιολόγηση θεωρείται θετική όταν συγκεντρώνει το 50% + 1 των ψήφων των παρόντων. 

3. Αξιολογήσεις γίνονται δύο φορές το χρόνο. 

4. Οι εισηγητές για κάθε ειδικότητα είναι δύο. Ο πρώτος εισηγητής, με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι είναι μέλη του οικείου Συμβουλίου Αξιολόγησης, ορίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε έτους από το Επιστημονικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κάθε Δ.Υ.Πε. Δεύτερος εισηγητής είναι ο εκάστοτε Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας ή της Μονάδας Υγείας, όπου υπηρετεί ο αξιολογούμενος ιατρός, με τον αναπληρωτή του, και, εάν ελλείπει, ο αρχαιότερος ιατρός του οικείου Συμβουλίου Αξιολόγησης. 

5. Οι εισηγητές, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κάθε έτους, παραλαμβάνουν τους φακέλους των υποψηφίων της πρώτης των αξιολογήσεων του έτους. Μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία της παραλαβής των φακέλων υποχρεούνται να καταθέσουν την εισήγησή τους στη Γραμματεία της οικείας Δ.Υ.Πε. Η Γραμματεία, μέσα σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες, επιδίδει τις εισηγήσεις στους υποψηφίους ιατρούς, οι οποίοι δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση. Εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των ενστάσεων, συγκαλείται το αντίστοιχο Συμβούλιο αξιολόγησης, το οποίο αφού ακούσει τις εισηγήσεις, τις τυχόν ενστάσεις και τις απαντήσεις από τους εισηγητές, καθώς και κάθε σχετική διευκρίνιση, αποφασίζει αιτιολογημένα. 

Έως το τέλος Ιουλίου κάθε έτους, οι εισηγητές παραλαμβάνουν τους φακέλους των υποψηφίων της δεύτερης των αξιολογήσεων του έτους και ακολουθεί η ίδια παραπάνω διαδικασία. 

Είναι φανερό ότι όλες οι προγραμματισθείσες αξιολογήσεις αναβάλλονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 διότι δεν υπάρχει καν εκλεγμένο Επιστημονικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην 6η ΥΠΕ. 

Για την Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών της Ε.Ι.Ν.Α. 

Σπύρος Μάρκου 
Κώστας Χόνδρος 
Ευγένιος Ταπίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου