Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Καμία "Σωτηρία" για τους ασθενείς! Ράντζα και εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειαςΝοσοκομείο Σωτηρία. Πρωί Δευτέρας. Ωρα 10.22. Στο newsit.gr φτάνει μια φωτογραφία από έναν αναγνώστη. Ένας διάδρομος γεμάτος ράντζα. Το νοσοκομείο έχει εφημερία.

newsit.gr

Οι γιατροί τρέχουν σαν τρελοί το ίδιο και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες. Κάνουν ό,τι μπορούν. Τα δωμάτια δεν φτάνουν. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους είναι αναγκασμένοι να είναι σε έναν διάδρομο, σε ένα ράντζο χωρίς να μπορούν να ησυχάσουν με τον καθένα να περνάει από δίπλα τους και εκείνοι να είναι εκτεθειμένοι.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το εξής κείμενο:

«Γιαγιούλα στο ράντζο την έχουν γυμνώσει τελείως για εξετάσεις. Περνά μπροστά της ο κόσμος και βάζει μπροστά τα χεράκια της να μην την βλέπουν. Ούτε παραβάν ούτε τίποτα. Χάνεις κάθε ίχνος αξιοπρέπειας».

Όλα τα παραπάνω αφιερωμένα σ' εκείνη την συζήτηση για την υγεία που έγινε πρόσφατα στη Βουλή όπου κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έχουν γίνει θαύματα στην υγεία και ότι τα συμφέροντα χτυπούν την κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση που δεν έχει καταφέρει να κάνει τα αυτονόητα... Για γιατρούς και για ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου