Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

Εχει αναβληθεί η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν Παππάς.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαμηνύσει ότι εφόσον δεν υπάρξει λύση μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Απρίλιο «ακόμη κι αν χρειαστεί ειδική Σύνοδος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης». Πάντως, το βράδυ, προσερχόμενος στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο ΣΕΤΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα κριθεί τελικά απαραίτητο, απάντησε λακωνικά «νομίζω πως όχι».

Αναφερόμενος στο στοίχημα που είχε βάλει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ τον περασμένο Μάιο, ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τουρισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το στοίχημα το κέρδισε ο ελληνικός τουρισμός και κατ' επέκταση η ελληνική οικονομία, και η Ελλάδα στο σύνολό της διότι ο τουρισμός την κράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και θα δώσει ώθηση στα χρόνια που έρχονται».

Σημειώνεται ότι σχέδιο συμφωνίας, με σκοπό να επιτευχθεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, θα συζητηθεί στο Εurogroup τη Παρασκευής.

Σύμφωνα με δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το εν λόγω σχέδιο, που συζητήθηκε χθες, περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019 και ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό τομέα.

Από την πλευρά του, το Βερολίνο τόνισε την «ανάγκη για ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου