Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Τσάμπα δουλειά προσφέρουν οι Φυσικοθεραπευτές 4 μήνες το χρόνο

Νέα δεδομένα δημιουργεί για τον κλάδο η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.


Θετικό βήμα χαρακτηρίζεται η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά το μεγάλο πρόβλημα παραμένει και είναι τα πετσοκομμένα κονδύλια. 

Σύμφωνα με τον κ. Π. Λυμπερίδη, πρόεδρο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, το μεγάλο ζήτημα των μειωμένων κονδυλίων για την Φυσικοθεραπεία παραμένει, με αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι Φυσικοθεραπευτές να υπόκεινται σε άδικες περικοπές των δεδουλευμένων τους. Περικοπές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 3-4 μήνες το χρόνο εργασία χωρίς αμοιβή (λόγω claw back και rebate), γεγονός που πρέπει να προβληματίσει έντονα την Πολιτική Ηγεσία και τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φυσικοθεραπευτές εκτελούν και δεν συνταγογραφούν παραπεμπτικά, υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ωστόσο, είναι θετικό, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι εγκρίθηκε το κείμενο της συλλογικής σύμβασης από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για τον κλάδο.

Έτσι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ( ΠΣΦ) θα συνάψει συλλογική σύμβαση και θα είναι ο πρώτος σύλλογος μετά τον Φαρμακευτικό που θα έχει τέτοια δυνατότητα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει, σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Λυμπερίδη πρόεδρο στον ΠΣΦ, νέα δεδομένα στη συμβατική σχέση του συλλόγου που προκύπτει μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και κατ΄ επέκταση νέα δεδομένα στην συμβατική σχέση των συμβεβλημένων μελών.

Όπως ο ίδιος αναφέρει "η συλλογική σύμβαση αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα όλων των διοικήσεων του ΠΣΦ και επιτυγχάνεται από την παρούσα, μετά την σχετική απόφαση της Γ.Σ των αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Η συλλογική σύμβαση ήταν ένας στόχος, που στο πρώτο του στάδιο υλοποιήθηκε με την Νομοθέτηση και ολοκληρώθηκε μετά από διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις μηνών, με παρεμβάσεις έως και την τελευταία στιγμή".

Η επόμενη διοίκηση του ΠΣΦ θα πρέπει να υλοποιήσει την εφαρμογή της και αυτό αποτελεί το τελευταίο μέρος μια επίπονης διαδικασίας.

Στη συλλογική σύμβαση θα προσχωρούν τα μέλη μόνο μετά την θετική αποδοχή προσχώρησης τους.

Στο μεταξύ, σημειώνει ο κ. Π. Λυμπερίδης, ο ΠΣΦ θα έχει την υποχρέωση συλλογής των σχετικών δικαιολογητικών ( άδεια άσκησης, άδεια εργαστηρίου κλπ), για αυτό έχει προχωρήσει και στο έργο της ψηφιοποίησης των δικαιολογητικών εγγραφής και στη δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου μέλους. Για αυτό το λόγο και έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στη Νομοθέτηση του Μητρώου Εργαστηρίου.

Τέλος, η διοίκηση του ΠΣΦ έχει σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της υλοποίησης που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός διμήνου από την υπογραφή της σύμβασης.

9 σχόλια:

  1. Δηλαδη παροτι σας κοροιδευουν.....
    υπογραφετε?Α ρε....νεοραγιαδες
    ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε αφου ειναι.....συλλογικη η συμβασαρα,δουλεψτε τουλαχιστον.....8 μηνες τζαμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α εχει και πιο.....Μαργιοληδες απο τον Μαργιολη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λίγοι είναι αυτοί που δεν παίρνουν παραπάνω χρήματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολλοί καλά κάνουν αν δεν θέλουν να πεινάσουν!

      Διαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.Ο ΕΟΠΥΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ,ΠΑΙΡΝΩ 10-15 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ,ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νασαι σιγουρος Λυμπεριδη οτι αφοθ σαν.....γιδια υπογραψετε,το οτι δεν πληρωνεστε 4 μηνες ετησιως θα προβληματισει πολυ την .....ουρα του σκυλου του Βαρδαχρηστου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πεμπτη φαλαγγα στις ταξεις των Παροχων αρχισε να φαινεται!Υπογραψτε και.....ψοφηστε στην πεινα κοροιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή