Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ποιες θα είναι οι νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλη η πρόταση του υπ.Υγείας

Πέμπτη 10 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Την πρότασή του για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ απέστειλε το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα πρόκειται για μία πρόταση που απεστάλη στον κλάδο προκειμένου να διατυπώσει τις απόψεις του. Ήδη πάντως οι νέες αμοιβές που προτείνονται για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έχουν βάλει φωτιά στον κλάδο. Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και με τη σχετική πρόταση στους οικογενειακού γιατρούς.


Τα χρήματα για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ως μέθοδος επιλέγεται ο μεικτός υπολογισμός (σταθερή αποζημίωση και κατά επίσκεψη) της αποζημίωσης με διαβάθμιση.

1. Σταθερή Αποζημίωση Βάσης: Η αποζημίωση διασφαλίζει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συγκεκριμένου αριθμού επισκέψεων. Για το 20% των διαθέσιμων πόρων για την συγκεκριμένη Ειδικότητα και Περιοχή, το ποσό αυτό κατανέμεται μεταξύ των εγγεγραμμένων στο μητρώο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που δηλώνουν στο σύστημα για το συγκεκριμένο μήνα.

2. Αποζημίωση για πραγματοποίηση επισκέψεων: Η αποζημίωση υπολογίζεται κατά επίσκεψη. Το ποσό διαφέρει εάν η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από παραπομπή ή όχι.

Όπως προβλέπεται από την πρόταση του υπουργείου Υγείας οι ανάγκες :

Ανάγκες ιατρών ανά ειδικότητα και ανά πληθυσμό:

Με βάση αναλογίες υπολογίζεται η ανάγκη για συνολική κάλυψη του πληθυσμού.

Από την καταγραφή υπολογίζεται η ανάγκη των δημόσιων δομών για πλήρη κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταφράζεται η ανάγκη για επαγγελματίες σε ανάγκη για υπηρεσίες και υπολογίζεται η ανάγκη για υπηρεσίες.

Τρόπος Σύμβασης

Ο ΕΟΠΥΥ συμβάλλεται με τον ΠΙΣ για την παροχή του συνόλου των υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα και αποζημιώνει απευθείας τον ΠΙΣ, ο οποίος πρέπει να μεταβιβάσει τις πληρωμές στους δικαιούχους με βάση τους όρους αποζημίωσης που έχουν συμφωνηθεί στην Συλλογική Σύμβαση.

Ο ΠΙΣ δημιουργεί καταλόγους με ιδιώτες ιατρούς ανά ειδικότητα και ΤομέαΠρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες και θα αποζημιώνονται σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση. Η παροχή υπηρεσιών μπορεί να γίνεται και με μετακίνηση των ιατρών εντός της ίδιας Περιφέρειας (ή εντός των ορίων του ίδιου ιατρικού συλλόγου), με κίνητρα για τις ακάλυπτες περιοχές.

Η περιοχή μπορεί να διευρυνθεί στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία βρίσκονται στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δεδομένα

Προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ: δεν μπορεί να ξεπεραστεί

Κάλυψη Πληθυσμού: η παροχή των υπηρεσιών πρέπει να καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού. Ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να δαπανηθεί ολόκληρος εάν δεν καλύπτεται πλήρως ο πληθυσμός.

Συμπληρωματικότητα: Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα μέσω συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ είναι συμπληρωματικός. Η ανάπτυξη του δημόσιου τομέα περιορίζει αυτόματα και τις διαθέσιμες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ προς τον ιδιωτικό τομέα.

Παραπομπές: Προτεραιότητα τις επισκέψεις έχουν οι παραπομπές από οικογενειακό ιατρό.

22 σχόλια:

  1. Προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ: KATI ΨΩΡΟ-ΕΥΡΩ, δεν μπορεί να ξεπεραστεί

    Κάλυψη Πληθυσμού: η παροχή των υπηρεσιών πρέπει να καλύπτει τα 10,000,000 του πληθυσμού.

    ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΨΩΡΟ-ΕΥΡΩ/10,000,000 = ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ο ΠΙΣ Η ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?
    ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ. ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε μην ονειροβατεις .Τετοιοι συλλογοι δεν υπηρξαν και ουτε προκειται να υπαρξουν .Απλα ο συνδικαλισμος μας ειναι πληρως αποτυχημενος για να μην πω ανυπαρκτος .

      Διαγραφή
  2. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΥΠΥΓ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΑ ΑΝΑ ΙΑΤΡΟ! ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ .....80 ΨΩΡΟΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΒΑΙΝΟΥΝ.....ΜΕΙΟΥΜΕΝΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 350-400 ΕΥΡΩ !!! ΠΑΡΤΕ ΤΑ......ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ ΒΡΩΜΟΖΩΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τις ......ανεπανάληπτες επιτυχίες σε γυφΤΟΜΥ, ΟΙ, Φυσιοθεραπευτές,Οπτικούς άλλη μια .......ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία των ΖΩΩΝ του ΥΠΥΓ εν όψει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αν οι ΟΙ δεχτούν την .....αμοιβάρα 72 σεντς /ασθενή, οι Ειδικοί πρέπει να δεχτούν ......7,2 σεντς / ασθενή συνεχώς μειούμενα! ΤΕΛΕΙΑ! Απλά μην υπογράφετε συνάδελφοι και αφήστε τα ΖΩΑ να ονειρεύονται γυφΤΟΜΥ.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω πω πω πω πω πω ΠΡΟΤΑΣΑΡΑ !!! Μου τρέχουν τα σάλια ! Παρατήστε Αγγλίες Γαλλίες Αμερικές και άλλα γυφτομάγαζα και τρέξτε στον Μπαταχτσίμη να σας χρυσώσει Νέοι Έλληνες Γιατροί !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.............άλλη μια επιτυχία......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......περιμέντε γιατρούς ζωντόβολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπόδικος Βαρδαηλίθιος: μια σκ....λα θα είναι η αμοιβή των γιατρών γιατί δεν περισσεύουν λεφτά! Έχουμε το νοίκι της Ράνιας, του Παρασκευόπουλου, τον μισθό του Καρανίκα, λειτουργικά έξοδα 186 εκ. για το κηφναριό του χρΕΟΠΥΥ, την δική μου κακοδιαχείριση που διώκει ο εισαγγελέας διαφθοράς κλπ κλπ κλπ !Που να βρούμε λεφτά για γιατρούς? Ας πάνε να πληρώσουν τα ......ζώα μας ψήφισαν για να γιατρευτούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:

    ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ --ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ--, ΟΠΟΥ *ΔΕΝ* ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΟΠΟΥ *ΔΕΝ* ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ...ΑΔΕΙΑ Ο ΕΟΠΥΥ!!!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ, ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ ΕΣΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και επισκεψεις στο σπιτι

      Διαγραφή
    2. Το ......ελπίντα......ερκετι !
      ΣΥΡΙΖΟρομά γυφτουλοκηφήνας

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε εάν έχεις ιδιωτικό ιατρείο που το πληρώνεις και το χρηματοδοτείς εσύ και δεν θέλεις να είσαι δέσμιος υπαλληλάκος.... γιατί θέλεις να κάνεις αίτηση στον ΕΟΠΥΥ να σε προσλάβει; Πως θα σε πληρώνει ένας δημόσιος οργανισμός ; Πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι; Οι τωρινές συμβάσεις με τον τρόπο που έγιναν δεν είναι σωστές. Μήπως μπορείς να μου πείς σε πόσους ασθενείς γράφεις 6/μηνη συνταγή; Απ'ότι ξέρω...σε κανέναν. Τον ταλαιπωρείς με τη καραμέλα οτι τον παρακολουθείς για να κλείνει κάθε μήνα ραντεβού για να συμπληρώνεις εσύ τους 200. Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ 12 επισκέψεις αντί για 2 γιατί ο ασθενείς μπορεί να παρακολουθείται από άλλο γιατρό άλλης ειδικότητας σε άλλη πόλη 1 φορά το χρόνο η και ανά 2/ετία για κάποιο χρόνιο πρόβλημα.
      Ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να έχει ωράριο και να δέχεται χωρίς ραντεβού ,για να καλύπτει και όλα τα έκτακτα και επείγοντα στο ωράριό του. Αλλά θέλετε να είσαστε μόνο συνταγογράφοι με τον ΑΜΚΑ...

      Διαγραφή
    4. ΓυφτοΙΚΑτζη 11.56 ο Ψάλτης στις κωμωδίες του έδειξε πολύ καλά πως καλύπτετε .....όλα τα περιστατικά στα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΑ γυφτοΙΚΑ!

      Διαγραφή
    5. Πληρώνει 12 φορές χαφιεδακο διότι δίνει το 1/12 μιας αξιοπρεπους αμοιβής!Είναι απολύτως ΗΘΙΚΟ να κλέβεις τον κλέφτη!Όταν θα πληρώνει το 1/50, θα χρειάζονται 50 επισκέψεις!

      Διαγραφή
    6. Γιατί ψευτοσυναδελφε ΔΕΝ είμαι μόνος στην αγορά!Υπάρχει και ο χυδαιος χρΕΟΠΥΥ που κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό πουλώντας στα .....0 €!Πως θα τον ανταγωνιστω;Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα του δουλέψω και .....τζάμπα!Άλλωστε όπως είδες τις συμβάσεις του τις περιφρονησαμε σύσσωμος ο Ιατρικός Κόσμος!Σας .....πόνεσε πολύ ,ε;

      Διαγραφή
    7. Αν ήσουν γιατρός 11.56 θα σε εφτυνα που παρακολουθείς τους ασθενείς σου ανά 6μηνο!Αλλά είσαι ένας χαμερπης ΣΥΡΙΖΟρομα μπουμπουνας που κάνει φασινα στις τουαλέτες της Κουμουνδούρου οπότε ......δικαιολογείται!

      Διαγραφή
    8. Ανά......διετία παρακολουθείτε τους καρδιολογικους,διαβητικούς,με κατακλισεις κλπ κλπ κλπ ασθενείς ......γιατρέ μου; Και εσείς από την Ιατρικη Σχολη της ......Σεκιούριτατε στο Ιάσιο μας ήρθατε σαν κάτι ΣΥΡΙΖΟφωστηρες ;

      Διαγραφή
    9. Πάντως 11.56 φακελακηδες του Δημοσίου,τεμπελχαναδες του ΙΚΑ η εμπλεκομενοι σε καταχρήσεις που διερευνώνται από τον εισαγγελέα ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!

      Διαγραφή
  9. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΙΔΙΩΤΕΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν κάνουμε?Είδες κανέναν πέρα από μερικές εκατοντάδες γυφτορωσοποντιακ,ανειδίκευτους,ακατοίκητο να υπεγραψαν σύμβαση;

      Διαγραφή
    2. Sas perikalo igo ukranskaja kiev patologia yelo contrato tomi .Vardaroff iposketike me kani kommisar .

      Διαγραφή