Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έρχεται προκήρυξη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Πέμπτη 3 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ρύθμιση ώστε να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δημοσιοποιήσει προκήρυξηστην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σήμερα επικουρικοί στα νοσοκομεία.

Στόχος είναι το επικουρικό προσωπικό που σήμερα στελεχώνει τα δημόσια νοσοκομεία και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μπορέσει να αποκτήσει μία μόνιμη θέση εργασίας. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ζουν εδώ και καιρό σε εργασιακή ανασφάλεια. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Γι’ αυτό και η ίδια η προκήρυξη, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, θα ευνοεί με έναν τρόπο το επικουρικό προσωπικό που σήμερα εργάζεται στο ΕΣΥ, ώστε να μπορέσει με ενισχυμένα μόρια να διεκδικήσει μία θέση.

Τελικός στόχος είναι να μπορέσουν περίπου 900 άτομα (εκτός γιατρών) να προσληφθούν μόνιμα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι είναι προσωπικό που θεωρείται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

8 σχόλια:

  1. Δηλ. αυτοί που μπήκαν από το παράθυρο να γίνουν μόνιμοι με αντάλλαγμα βέβαια την ψήφο τους. Και γιατί δεν προκηρύσσονται οι θέσεις μέσω Ασεπ? Παλιοξεφτίλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ...υπόγεια μαγειρέματα... ο επικουρικός μπήκε με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης άραγε? Σαφώς όχι.... Αλλά το ότι μπήκε με βύσμα και εξασφαλίστηκε παροδικά θα του εξασφαλίσει και το μέλλον... Καλό και σαφώς ελληνικό, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως η μοριοδοτηση του εν λογω προσωπικου εγινε με αντικειμενικα κριτηρια μεσω ασεπ....

      Διαγραφή
    2. Τι αντικειμενικά κριτήρια γιατι θα μας τρελανετε.με την ανεργία(που οι περισσότεροι δούλευαν μαυρα κ ειχαν κ καρτα?)ή μς την προϋπηρεσία? Ελεος.τα κριτήρια του ΑΣΕΠ σ αυτη την περιπτωση ηταν μηδαμινα σε σχέση με τα κριτηρια με τα οποία επιλέγονται οι μόνιμοι υπάλληλοι.ξεφτίλα σκετη.κ ημουν επικουρικο προσωπικο κ παραιτηθηκα Γιατί διοριστηκα με την αξια μου οταν ηρθε η ωρα μου ανανταγωμιζομενος στα ισια όλους τους υπόλοιπους συνάδελφους μου που δεν ηταν τοσο τυχεροί γιατί κατά τύχη μου εκατσε το επικουρικο κ μενα τοτε. Απολυτη παραβαση τησ αξιοκρατίας κ.ισονομιας. ελπίζω να υπαρξει αντιδραση. Ντροπή πια

      Διαγραφή
    3. Να βγεις έξω να διαδηλώσεις αφού σε κόβει τόσο πολύ. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν πέντε χρόνια <> έχουν αποκτήσει εμπειρία στη θέση που δουλεύει ο καθένας από αυτούς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πλέον. Στήριξαν τα νοσοκομεία σε δύσκολους καιρούς, έκαναν διπλές βάρδιες λόγο έλλειψης προσωπικού και τώρα εσύ θέλεις να τους απολύσουν? Και έπειτα δεν θα τους κάνει όλους μόνιμους, θα τους δώσει μια μικρή έξτρα μοριοδοτηση, και ρωτάω δεν το αξίζουν? Και επειδή διάβασα ποιο πάνω κάτι πονηράδες ότι ο επικουρικός μπήκε με μαγειρεματα κλπ ρωτάω. Μήπως εσύ που μπήκες μόνιμος αξιοκρατικά όπως λες στην ουσία δεν είναι έτσι. Τι ξέρουμε την αξιοκρατία στην χώρα αυτή άστο. Να απαντήσω και στο ότι οι περισσότεροι δούλευαν μαύρα και είχαν και κάρτα ανεργίας, μάλλον αυτό το έκανες εσύ για να το ξέρεις τόσο καλά

      Διαγραφή
    4. ΚΑΘΑΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΑΝ ΒΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ....ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!!

      Διαγραφή
    5. ΚΑΘΑΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΑΝ ΒΓΕΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ !ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!

      Διαγραφή
  3. Ειμαι επικουρικη νοσηλευτρια και μπηκα χωρις κανενα μαγειρεμα.κατεθεσα τα χαρτια μου και αξιολογηθηκα με κριτιρια ασεπ.αυτοι που μιλατε για μαγειρεματα πρωτα φροντιστε να εχετε γνωση του τι λετε.και ελστε να δειτε πως ειναι να δουλευεις σε νοσοκομειο και τα ξαναλεμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή