Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τρόικα καλεί σήμερα υπ. Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν!

Πέμπτη 17 Μάιος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report

Τα μέτρα για την υγεία που δεν εφαρμόστηκαν αν και ήταν προαπαιτούμενα στην Υγεία, αξιολογεί σήμερα και πάλι το κλιμάκιο των δανειστών.

Από τη μέγγενη των δανειστών θα περάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερότα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από κοινού, αλλά δεν ελήφθησαν.

Το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος αν και έπρεπε να έχει μπει σε ισχύ το αργότερο έως το τέλος του μήνα οι γιατροί γύρισαν την πλάτη καθώς υποβλήθηκαν μόλις 657 αιτήσεις για περισσότερες από 2.800 θέσεις.


Από την πλευρά του η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται να προτείνει στους δανειστές να υπάρξει πολιτική λύσηγια να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όμως και το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, σημαία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της συμφωνίας της χώρας με τους Θεσμούς, αν και θα έπρεπε θεωρητικά να λειτουργεί ήδη, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι τόσο η δημιουργία δικτύου οικογενειακών γιατρών όσο και η διαδικασία παραπομπής των ασθενών στα νοσοκομεία μέσω αυτών παραμένουν ακόμηασκήσεις επί χάρτου.

Τα φάρμακα στο στόχαστρο


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι άρον άρον το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να καταρτίσει τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ενώ από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται πως έως τον Ιούνιο θα έχει λειτουργήσει και η Επιτροπή ΑξιολόγησηςΚαινοτομίας (ΗΤΑ). Βέβαια εκφράζονται επιφυλάξεις για το θέμα αυτό καθώς και για το εάν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες:Έρχεται ο φορέας που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα πριν αποζημιωθούν! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Από κόσκινο νοσοκομεία και προμήθειες

Πάντως το κείμενο της συμφωνίας προέβλεπε πάντως και οικονομικότερη διαχείριση των νοσοκομείων αλλά και συνολική αλλαγή του τρόπου προμηθειώνγια τα υλικά που επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα, παρά το γεγονός ότι και στιςπροηγούμενες συναντήσεις των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας είχε διαφημιστεί πολλάκις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει και σε αυτή τη συνάντηση με τους θεσμούς, νέο σχέδιο το οποίο, θα αλλάζει τον τρόπο των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.

2 σχόλια:

  1. Ξανθοηλιθιος: χεχεχεχεχεχεχεχεχε εμείς ανακοινώσεις παντως βγάζουμε για να δουλεύουμε τους κουτοΦραγκους!Πρωτόκολλα θέλετε ; Άρπα ......πρωτοΚολλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα το σύστημα δεν ......ολοκληρώθηκε!!!Γιατί.....ξεκίνησε μηπως?Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή