Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Έρχεται κάλεσμα του υπ.Υγείας σε όλα τα κόμματα για κοινή πολιτική στο φάρμακο! Όλο το παρασκήνιο

Πέμπτη 10 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Κάλεσμα στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συμμετάσχουν σε Διακομματική Επιτροπή για την πολιτική στο φάρμακο, αναμένεται να απευθύνει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να καλέσει στην οδό Αριστοτέλους όλα τα κόμματα για να πάρουν μέρος στη Διακομματική Επιτροπή η οποία θα χαράξει τη νέα πολιτική στο φάρμακο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν πως το υπουργείο Υγείας θα επιτρέψει όχι απλά να ακουστούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το φάρμακο (με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που δε θα προσκληθεί), αλλά θα δώσει και το πράσινο φως να συμμετάσχουν και ειδικοί στο φάρμακο που θα επιλέξει το κάθε κόμμα.

Η κίνηση αυτή για κοινή στρατηγική στο φάρμακο έχει φυσικά την έγκριση του Μαξίμου, ενώ φαίνεται πως στόχος είναι να γίνουν συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα σε ό,τι συμβεί από δω και πέρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Γι αυτό άλλωστε και υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων έλεγαν στο HealthReport.grπως δεν αποκλείεται να είναι μία πολιτική «παγίδα» από την πλευρά της κυβέρνησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : «Προς Διακομματική Επιτροπή για την πολιτική στο φάρμακο το υπ.Υγείας! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Πάντως οι φόβοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι εστιάζονται και στο γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει χαράξει ήδη την πολιτική της στο φάρμακο με αλλαγές και νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει προωθήσει.

Ταυτόχρονα η εικόνα στη φαρμακευτική δαπάνη δεν είναι η καλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και από την πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω των αυξημένων υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (Rebate – clawback) οι οποίες να σημειωθεί ότι έπρεπε ήδη να έχουν μειωθεί με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα.
Αντίθετα αυξάνονται κάθε χρόνο φθάνοντας πια στα 1,2 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου