Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΦΚΑ: Φωτιά τα εκκαθαριστικά με εισφορές – σοκ και κίνδυνος κατασχέσεων από τους λογαριασμούς – Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι



- Φωτιά ο ΕΦΚΑ για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες - Τα εκκαθαριστικά έφεραν αυξημένες εισφορές για 250.000 άτομα - Κίνδυνος κατάσχεσης για όσους έχουν επιστροφή, αλλά και χρέη στο Δημόσιο - Η δήλωση που σώζει τους ασφαλισμένους από την κατάσχεση χρημάτων

Newsit.gr

Τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ άναψαν φωτιές σε 1.155.534 ασφαλισμένους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά για περίπου 250.000 άτομα, ενώ ακόμη και όσοι έχουν επιστροφή δεν μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι, καθώς στην περίπτωση που έχουν κάποιο χρέος στο Δημόσιο, κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Ουσιαστικά, καθώς για περίπου 150.000 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος, ο ένας στους πέντε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον εισφορές.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει να εξοφλήσουν το ποσό σε πέντε δόσεις.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Μαΐου και η πέμπτη και τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Για όσους δικαιούνται επιστροφή, προβλέπεται ότι το ποσό ως 50 ευρώ δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται.

Όσοι δικαιούνται επιστροφή από 50,01 ευρώ και πάνω θα δουν το ποσό αυτό στον τραπεζικό τους λογαριασμό ως το τέλος Ιουνίου. Εδώ όμως ξεκινούν τα προβλήματα με όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο.

Το ποσό με το που πιστωθεί στο όνομα του δικαιούχοι είναι δυνατό να κατασχεθεί. Για να μην συμβεί αυτό οι δικαιούχοι επιστροφής θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να κάνουν αίτηση συμψηφισμού με τις νέες εισφορές, έτσι ώστε να μην χάσουν το ποσό επιστροφή και να γλιτώσουν χρήματα από τις επόμενες εισφορές.

Δεν έχουν πρόβλημα όσοι “απέκτησαν” χρέη μετά την 1/1/2017 αλλά και όσοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών.

3 σχόλια:

  1. Γράψτε τους στα φρύδια σας στο τέλος θα σας παρακαλάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκαγκστερ του ΕΦΚΑ: και μην ξεχνάτε και τα αναδρομικά που θα σας στείλουμε από ασφάλιστρα που δεν πληρώσατε όταν γεννήθηκε ο.....παππούς σας!Περαστικά .....κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις εκλογες θα παρουν απαντηση οι φωστηρες του εφκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή