Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Εγκαίνια στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ με παρατράγουδα! Τι είπε ο Π. Πολάκης

Σάββατο 5 Μάιος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Με παρατράγουδα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι.

Τα εγκαίνια του νέου φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π.Πολάκη και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Το νέο φαρμακείο που στεγάζεται μέσα σε κτήριο ασφαλιστικού ταμείου αναμένεται να εξυπηρετήσει τους ασθενείς των Δυτικών προαστείων.


Άλλωστε και τα δυτικά προάστια όπως και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χρονιών πασχόντων με τεράστιες αναμονές για να πάρουν το το φάρμακό τους.


Εγκαίνια με παρατράγουδα

Ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν το άνοιγμα του νέου φαρμακείου αλλά η ίδια διαδικασία των εγκαινίων.

Κατά την διάρκεια του αγιασμού ο αναπληρωτής υπουργός δεν δίστασε να διακόψει τον ιερέα που έψελνε όταν άκουσε να αναφέρεται στη «βασιλεία». Έκφραση που έχει αποσυρθεί από πολλά ιερά κείμενα καθώς είχε προκληθεί πολιτική διαμάχημεταξύ εκκλησίας και κράτους αφού θεωρήθηκε ότι η έκφραση «βασιλεία» αποτυπώνει το πολίτευμα και όχι την βασιλεία του θεού.

Ο Π. Πολάκης διέκοψε με το γνωστό του ύφος τον ιερέα, συνιστώντας του να μην χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όρο. Ο ιερέας στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα θεία, υποστήριξε ότι οι εκκλησιαστικοί όροι δεν εννοούν το πολίτευμα αλλά την βασιλεία του θεού.

Άπαντες έμειναν άφωνοι όπως και ίδιος ο ιερέας από την παρέμβαση του Π. Πολάκη ενώ μέσα στο πανικό του ο ιερέας δεν ολοκλήρωσε τον Αγιασμό.

Ακριβά φάρμακα στο σπίτι

Κατά τα λοιπά ο αναπληρωτής υπουργός δεν πτοήθηκε και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λεπτομερής καταγραφή των φαρμάκων, που προορίζονται για χρόνιες παθήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και η πρόσβαση όλων των ασθενών σε αυτά.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να αποστέλλονται κατ’οίκον τα ακριβά φάρμακα στους χρόνιους πάσχοντες ώστε να μην ταλαιπωρούνται.

Πάντως θεωρείται μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη καθώς απαιτούνται ειδικές συνθήκες για την μεταφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου