Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Γιατροί ΠΕΔΥ: Στα κάγκελα για ΤΟΜΥ, ωράρια και απλήρωτους γιατρούς! Έκτακτη Γενική Συνέλευση


γιατροί ΠΕΔΥ

Δευτέρα 14 Μάιος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στα κάγκελα είναι το τελευταίο διάστημα και οι γιατροί του ΠΕΔΥ λόγω των συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουν.

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει στον ιατρικό κόσμο οι αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Και δεν είναι μόνο οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στο μεταίχμιο της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ λόγω των χαμηλών αμοιβών που προωθούνται. Και οι Γιατροί του ΠΕΔΥ είναι σε εργασιακή αναστάτωση λόγω των …υποχρεωτικών αλλαγών που υιοθετούνται.

Υπ’ ατμόν οι Γιατροί ΠΕΔΥ

Τα νέα προβλήματα που προέκυψαν οφείλονται κυρίως στην επιχειρούμενη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) χωρίς βέβαια προσωπικό και κονδύλια.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ -ΠΕΔΥ Αττικής το Σάββατο 12 Μαΐου, αναδείχθηκαν ακριβώς τα προβλήματα που προέκυψαν και από την εισβολή των ΤΟΜΥ μέσα στα Κέντρα Υγείας. Άλλωστε ο κλάδος εδώ και καιρό είχε επισημάνει τις δυσκολίες λόγω της εγκατάστασης των ΤΟΜΥ μέσα στα ίδια κτίρια.

Η …συνύπαρξη των δύο διαφορετικών Μονάδων φέρνει εξάλλου προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αλλά και στην υποδοχή των ασθενών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Καταρρέουν τα Κέντρα Υγείας από την «εισβολή» των ΤΟΜΥ! Όλα τα προβλήματα»

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι γιατροί του ΠΕΔΥ όλων των κατηγοριών, τόσο όσοι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όσο και εκείνοι που επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις στο δημόσιο σύστημα, μιλήσαν για υποβάθμιση του ρόλου των γιατρών αλλά και των Μονάδων με τη δημιουργία των ΤΟΜΥ που προς ώρας έχουν στηθεί σε σαθρό έδαφος.

Ιατρικό Προσωπικό για …όλες τις δουλειές

Άλλωστε οι ΤΟΜΥ μέχρι σήμερα δεν μπορούν καν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και να καλύψουν ανάγκες, μετά την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να συνάψουν συμβάσεις διετίας με …0,72 λεπτά τον ασθενή το μήνα, είτε να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα που εκδόθηκαν για τον τελικό αριθμό των οικογενειακών γιατρών: «ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται»

Αποτέλεσμα όμως είναι όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, να ασκούνται πιέσεις ακόμη και στους μόνιμους γιατρούς που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να αναλάβουν ρόλο οικογενειακού γιατρού και να μετακινηθούν στις ΤΟΜΥ ώστε να στελεχωθούν οι Μονάδες.

Κάτι που διατυπώθηκε δεόντως κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Γιατρών του ΠΕΔΥ.
Κάτι που βέβαια γίνεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες σε διάφορες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Απλήρωτοι ακόμη κάποιοι γιατροί στη 2η ΥΠΕ

Στο μεταξύ χωρίς μισθό ζουν ακόμη και πάνω από έναν χρόνο οι γιατροί του ΠΕΔΥ στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, οι οποίοι επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, με προφάσεις που επικαλούνται οι αρμόδιοι, δεν καταβάλλονται οι μισθοί στους συγκεκριμένους γιατρούς παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τα συνδικαλιστικά όργανα. Άλλωστε η επιστροφή των γιατρών αυτών επιβλήθηκε μέσω δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.

2 σχόλια:

  1. ΣυκοφανΤάκης : δικαστικές ......αποφάσεις ? Με τι........τρώγονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΕΦΤΑ (ΜΠΑΜΠΑΣ? ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ? ΑΚΙΝΗΤΑ?) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ 0.72Ε ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ. ΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΥΣΤΥΧΗ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ε ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ. ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή