Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νομοθετική ρύθμιση για χύμα φάρμακα από Α. Λοβέρδο


Νομοθετική ρύθμιση για χύμα φάρμακα από Α. Λοβέρδο
Να μειώσει και άλλο την φαρμακευτική δαπάνη θέλει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και σήμερα στη Βουλή προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι φαρμακοποιοί να χορηγούν χύμα φάρμακα στους ασθενείς.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, πολλές συσκευασίες περιέχουν τριάντα φάρμακα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τα αγοράζουν αλλά να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων τα αχρησιμοποίητα μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους.

Ο φαρμακοποιός σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή θα μπορεί να προμηθεύεται αυτά τα χάπια σε μπουκάλια και με τη σειρά του να χορηγεί στον ασθενή τον αριθμό των χαπιών που καταπολεμούν την συγκεκριμένη ασθένεια ή το σύμπτωμα χωρίς απώλειες.

Τόνισε ο υπουργός Υγείας ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική και πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα αφού το κόστος των αχρησιμοποίητων χαπιών που πετάγονται κάθε χρόνο ανέρχεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα προλάβει να ψηφίσει την ρύθμιση αυτή στην παρούσα Βουλή αλλά ξεκαθάρισε ότι θα την ετοιμάσει ώστε να την βρει έτοιμη ο επόμενος υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου