Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αλαλούμ με 3.150 διορισμούς του υπ. Υγείας: Οικοδόμοι και κομμώτριες έγιναν... βοηθοί νοσηλευτών

ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, παρά λύνουν, όπως φαίνεται, οι νέοι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν στα δημόσια Νοσοκομεία από άσχετες ειδικότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν άσχετες με το αντικείμενο ειδικότητες και είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Οικοδόμοι σε ρόλο τραυματιοφορέα, οδηγοί ταξί και κομμώτριες ως βοηθοί νοσηλευτών και νοικοκυρές σε ρόλο βοηθού θαλάμων.

Τουλάχιστον 3.150 άτομα άσχετων ειδικοτήτων, ηλικίας άνω των 50 ετών, έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις βοηθητικού προσωπικού τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι περισσότεροι ήταν μακροχρόνια άνεργοι και προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , τα προβλήματα -πολλές φορές- είναι τόσο μεγάλα, αφού οι άνθρωποι που προσλαμβάνονται χρειάζονται οι ίδιοι νοσηλεία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ ΑΧΕΠΑ, προσλαμβάνονται άνθρωποι ακόμη και 60 ετών, με σκοπό να συμπληρώσουν τα ένσημά τους και να βγουν στη σύνταξη.

3 σχόλια:

  1. Οι ρουσφετολογικες προσληψεις συνεχιζονται,μετα απο 7 χρονια μνημονια...
    Ευρωπη,ριχνε μνημονια,μεχρι να σβησει ο ηλιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ως τωρα ......δεν γινοταν το ιδιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς για να καταλάβουμε;τα νοσοκομεία είχαν να δούν νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους πάνω από 10 χρόνια και επίσης δεν υπάρχει τίποτε πιο υγιές από το να θέλει κάποιος να συμπληρώσει τον χρόνο συνταξιοδότησης του.
    Τα ρατσιστικά και διχαστικά σχόλια περί ηλικίας και έλλειψης ειδικότητας είναι αστεία διότι προσλαβάνονται ως βοηθητικό υγιεινομικό προσωπικό και εξ όσων γνωρίζω δε χρειάζονται πτυχία όπως και οι εργαζόμενοι χρόνια ως τέτοιοι δεν έχουν.
    Σε καμμία περίπτωση δεν γίνονται νοσηλευτές και καμμία διοίκηση δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.Άρα τα σχόλια των παραπάνω είναι απολύτως αβάσιμα και διαστραβλωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή