Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εγγράφως καταγγέλλονται συγκεκριμένες πρακτικές που «οσμίζουν» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και κανείς στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει κουνηθεί

Οσμή σκανδάλου με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αναδύεται από την περιοχή της Φθιώτιδας. Το θέμα είναι ότι υφίσταται καταγγελία χωρίς ουδείς από τη διοίκηση να έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, που συνθλίβεται στις γραφειοκρατικές ατραπούς του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα αν είναι αλήθεια ο Οργανισμός να χάνει κρατικό χρήμα, ενώ αν είναι ανυπόστατες οι καταγγελίες, να διασύρονται άνθρωποι.

Όπως φαίνεται πάντως ουδείς ιδρώνει στα υψηλότερα πατώματα του Οργανισμού.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr, οι υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στρέφονται από τους καταγγέλλοντες στο συγκεκριμένο ζευγάρι διότι:

“α. από διαπίστωση της μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας παραλαβής και αποστολής λογαριασμού του αναφερόμενου φαρμακείου στην ΚΜΕΣ, όπως η εκπρόθεσμη αποστολή του λογαριασμού με χρέωση και ευθύνη δική της.

β. το γεγονός της ύπαρξης συγγενικής σχέσης (σύζυγοι)

γ. ως προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος είχε την ευχέρεια να χειρίζεται αποκλειστικά τις υποβολές του συζύγου της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου