Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Το υπουργείο Υγείας τινάζει στον αέρα τις δημόσιες δομές υγείας λέει ο ΙΣΑ



Αιτία, οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική υγεία.

IATRONET.GR

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου για τη ψυχική υγεία και προβλέπουν επί ποινή απολύσεως καταληκτική ημερομηνία διακοπής του ελευθέρου επαγγέλματος για τους γιατρούς που προέρχονται από τον κλάδο υγείας του ΙΚΑ και υπηρετούν σήμερα στις Μονάδες του ΠΕΔΥ ή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την παραίτηση των ιατρών της κατηγορίας αυτής από κάθε ένδικο μέσο. Αυτό αποτελεί πρωτοφανές αντιδημοκρατικό παράδοξο ,εισάγει νέα πολιτικά ήθη και εγείρει ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας αποκλείοντας από έλληνες πολίτες το αυτονόητο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν σε κύμα αποχωρήσεων των ιατρών που υπηρετούν και αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στο σύστημα υγείας τινάζοντας στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.

Το υπουργείο Υγείας αποδομεί τις δημόσιες δομές υγείας οδηγώντας στην έξοδο το προσωπικό τους την ώρα που ο ασθενής χτυπημένος από την οικονομική κρίση έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη το δημόσιο σύστημα υγείας.

6 σχόλια:

  1. ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΠΟΡΤΟΥ[ΔΗΜΟΣΙΟ-ΙΑΤΡΕΙΟ] 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΙΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους ιατρούς που αποχώρησαν και απογοητευμένοι δεν προσέφυγαν καν σε δικαστήρια δεν μιλάει κανένας ? Πρώτα θα έπρεπε να αποκατασταθούν αυτοί εφ όσον το επιθυμούν (με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ) και να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι που προσέφυγαν σε δικαστήρια . Επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω ρήγμα στις σχέσεις όλων σταματώ εδώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αποχωρησουν επιτελους.Γιατι δεν αποχωρουν και να προσληφθουν στις θεσεις αυτες νεοι γιατροι?Να κανουν καθαρη επιλογη οπως εκανε η πλειοψηφια των συναδελφων τους που ειτε αποχωρησαν επιλεγοντας την εργασια στον ιδιωτικο τομεα ειται εκλεισαν τα ιατρεια τους και ενταχθησαν στο δημοσιο συστημα υγειας.Αν παραμεινουν ιο ανωτεροι ιατροι στο ΠΕΔΥ ,το μονο που θα καταφερει το υπου ργειο θα ειναι να δημιουργησει ενα γερασμενο μη αποδοτικο συστημα υγειας, με μεσο ορο ηλικιας γιατρων τα 60 οπως ειπε και ο προεδρος τους,ανισες εργασιακες σχεσεις,φυγη των νεων ιατρων στο εξωτερικο και δημιουργια χασματος ηλικιακου και βαθμου,εμπειριας στο δημοσιο συστημα υγειας-πως θα αναπληρωθει αραγε αυτο με τις μαζικες αποχωρησεις λογω συνταξιοδοτησης σε 6 χρονια? Να μην υποτιμουν λοιπον την νοημοσυνη μας.Η αντιδραση του ΙΣΑ ειναι για να βολευτουν οι ημετεροι και για τα ψηφαλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2000+ απολύθηκαν το 2014 με συνοπτικές διαδικασίες για τον ίδιο λόγο. Επιλεκτική ευαισθησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιά τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και των θεσμών της,άρνηση των προεκλογικών της εξαγγελιών και την πλήρη της ταύτιση με εμπαθή φασιστοειδή ιατρικού ρατσισμού τύπου Γεωργιάδη από την κυβέρνηση μας προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό.Εάν αύριο τα φασιστοειδή αυτά ξαναγυρίσουν στην Αριστοτέλους τότε ο υπεύθυνος εκεί θα έχει όνομα και ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οχι να τους αφησουμε να εχουν διπλο ταμπλο, φτανει πια φαγανε ολοι πολυ καλα, ωρα να μπουν στο συστημα και νεεοι ανθρωποι. Αλλα ολοι αυτοι εχουν καλες ακρες στο υπουργείο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν τη μασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή