Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ψηφίζεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία που περιλαμβάνει και διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ένα νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει εσωτερικές έριδες και διχογνωμίες στο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν επαναπροσλαμβάνει τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είχαν απομακρυνθεί επί Άδωνι Γεωργιάδη, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά προεκλογικά.

Μάλιστα επειδή στους συνδικαλιστικούς κύκλους των γιατρών του ΠΕΔΥ, βρίσκονται και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφωνίες είναι ακόμη πιο έντονες, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε γραμμή στο σχέδιο νόμο και στη διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, ούτε την τελευταία στιγμή.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση επικαλείται τις επιταγές της τρόικας και δεν κάνει πίσω.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ από την άλλη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, εξέτασαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που προκύπτουν για τον κλάδο και σημειώνουν πως «ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων παραμένει ζωντανός».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 16 Μαρτίου στη Βουλή θα γίνει ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας.

12 σχόλια:

  1. κλειστε ΤΩΡΑ τα ιατρεια μπειτε μεσα χαρη σασ κανουν.ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ .ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ?ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ...Ή ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Ή ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ..ΔΙΠΟΡΤΑ ΤΕΛΟΣ..ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ", ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ! (ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλεισε το γιατρειο σου και λειτουργησετο κρυφα χωρις εννοιες κ εξοδα και με την ευκαιρια πεσ μας σε ποια ιατρικη περασες κ που τελειωσες μιας κ κανεις κρισεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ 'ΚΡΙΣΗ' ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΡΑΣΗΣ.

      Τουλάχιστον αυτοί πέρασαν και κάποια επιστημονική κρίση και δεν διορίστηκαν με μπιλιετάκι κομματικού γραφείου όπως οι γιατροί του ΙΚΑ... με το ΙΚΑ η διαφθορά ήταν τόσο φανερή, τόσο προκλητική, που ΟΡΘΟΤΑΤΑ άρχισε η μεταρρύθμιση από αυτό το καθεστώς...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ - ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ..

      Διαγραφή
  5. αχ ευχαριστήθηκα! μόνο που έπρεπε να τους τα κλείσουν αμέσως.
    ένας παθολόγος απ΄τα γιάννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους και κατι σωστο. Η δημοσιος τομεας ΄΄η ιδιωτικο ιατρειο . Αυτά που ξερανε να τα ξεχασουνε. Και την πιτα γερη και το σκυλο χορτατο δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αραγε οι υποστηρικτες της ΠΑΑ ενοχλουνται απο το διπορτο πανεπιστημιακων και στρατιωτικων καθως και τα πολυαριθμα μαυρα λεφτα και ιατρεια των γιατρων του ΕΣΥ ; γιατι τοσος φθονος με τους γιατρους του ΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΠΟΡΤΑ ΤΕΛΟΣ...Και ενοχλούμαι και από τα δίπορτα ττων Καθηγητών Παν/μιου -αν και ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Υγείας- και των Στρατιωτικών γιατρών..Και σαφώς από τα "μαύρα των γιατρών του ΕΣΥ"- όποιος παρανομεί να αποκαθηλώνεται...Τουλάχιστον αυτοί πέρασαν και κάποια επιστημονική κρίση και δεν διορίστηκαν με μπιλιετάκι κομματικού γραφείου όπως οι γιατροί του ΙΚΑ... με το ΙΚΑ η διαφθορά ήταν τόσο φανερή, τόσο προκλητική, που ΟΡΘΟΤΑΤΑ άρχισε η μεταρρύθμιση από αυτό το καθεστώς...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ - ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ..

      Διαγραφή
    2. ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ?

      Διαγραφή
  8. ΑΣ ΜΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΛΕΟΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΗ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΓΙΑΤΡΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΦΑΜΙΛΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή