Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αγριεμένη τρόικα για το ανείσπρακτο claw back του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Με το μαστίγιο και το καρότο …παρέλαβαν για δεύτερη φορά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι «θεσμοί» στο Χίλτον για το ανείσπρακτο claw back.

Πρόκειται για τα ποσά που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει υποχρεωτικά ιδιωτικές εταιρείες και κλινικές αλλά και άλλοι πάροχοι, καθώς ο νόμος προβλέπει πως όταν υπάρχει υπέρβαση προϋπολογισμού, την επιπλέον δαπάνη πρέπει να την επιστρέφουν οι ιδιώτες πάροχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης φρόντισε να κερδίσει όμως την εύνοια των παρόχων σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα μαζί τους. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα τους διευκολύνει.


Άλλωστε είχε φροντίσει ήδη νωρίτερα να μην εισπράξει το claw back, για να μη διαταράξει τις σχέσεις του μαζί τους, κάτι για το οποίο είχε κατηγορηθεί στη βουλή και από τη ΝΔ.

Εξάλλου επειδή είναι προαπαιτούμενο το claw back, θα πρέπει να πληρωθεί όπως και να χει έστω κι αν η κυβέρνηση αυτή αλλάξει. Γι αυτό και η ΝΔ επιτίθεται στον Σωτήρη Μπερσίμη καθώς γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα κληθεί εκείνη να λύσει το πρόβλημα αυτό.
Δωράκι με …δόσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι τροικανοί ήταν έτοιμοι να ζητήσουν εδώ και τώρα τα χρωστούμενα που δεν είχε εισπράξει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά ο πρόεδρος του Οργανισμού προσβλέποντας στις καλές σχέσεις με τους διαφόρους κλάδους, παρουσίασε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής σε…δόσεις.


Ειδικότερα θα πρέπει -όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr – να αποπληρώσουν καταρχάς το claw back της περυσινής χρονιάς και της φετινής φυσικά, ενώ τα ποσά των προηγούμενων χρόνων θα συμψηφιστούν και θα δοθούν σε δόσεις έως το 2018.

Οι τροϊκανοί – λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– άκουσαν με δυσπιστία την πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη δεδομένου ότι και στο παρελθόν είχε δώσει ανάλογες διαβεβαιώσεις στον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε, τις οποίες βέβαια δεν τήρησε.

Ο Τζουζέπε Καρόνε

Μάλιστα όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση μιλούν στο HealthReport.gr για ένα μειδίαμα που εμφανίστηκε στα χείλη των τροικανών, ενώ δεν έλλειψαν και κάποιες ειρωνείες.

2 σχόλια:

  1. Όπως καταλάβατε θα μας τρελάνει στο χρήμα ο Μπαταχτσίμης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To cb πρεπει να γινει αμεσα απαιτητο και στο συνολο του. Κανενας δεν θα εχει να δωσει τα χρηματα αυτα και το συστημα εξυπηρετησης των ψηφοφορων θα καταρευσει με μιας.Ειναι πλεον η μονη λυση. Ειναι σιγουρο οτι η εναλλακτικη λυση: καταγγελια των συμβασεων και απαιτηση παραγραφης του Cb, δεν μπορει να υποστηριχτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή