Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Editorial: Δάσκαλε που δίδασκες! Η υπόθεση «Διοικητές Νοσοκομείων»

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - 
Health Report.gr

Όταν ο τιμητής της νομιμότητας…παραβατεί, τότε σίγουρα ακόμη και η υπόθεση «Διοικητές Νοσοκομείων», λαμβάνει άλλη διάσταση.

Διότι περί …παράβασης πρόκειται. Ηθικής. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν προεκλογικά αξιοκρατία ακόμη και στην επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων. Μια υπόθεση άλλωστε για την οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια κραύγαζε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόριζαν διοικητές ακόμη και με …ποσοστά.

Και πράγματι έτσι ήταν. Ακόμη και όταν τα τότε δύο μεγάλα κόμματα είχαν συγκυβερνήσει με την παράταξη του Φώτη Κουβέλη, διόρισαν Διοικητές Νοσοκομείων με το σύστημα…3-2-1! Και μάλιστα εκείνη την περίοδο το «ποσοστιαίο μοίρασμα» των θέσεων των Διοικητών των Νοσοκομείων, φάνταζε τόσο φυσιολογικό για τους κυβερνώντες, που είχαν προβεί και σε σχετικές ανακοινώσεις.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη διαφορά. Είχε δεσμευτεί πως θα φέρει την αξιοκρατία στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αφού στο παρελθόν επιλέγονταν ακόμη και …γέροντες «απόστρατοι» της ζωής, μόνο και μόνο επειδή είχαν «κολλητές» σχέσεις με κάποιον Μπάρμπα στην Κορώνη.

Όμως όπως διεφάνη, ο Μπάρμπας στην Κορώνη μετράει και σήμερα και με την Αριστερά. Εξάλλου όπως σε πολλά ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο της επιλογής των «δικών της παιδιών», είχε σπάσει τα τηλέφωνα σε κομματικούς φίλους ώστε να βρεθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία.

Και βέβαια όπως έλεγε τότε το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε, οι δύο υπουργοί είχαν λάβει και πολλές αρνήσεις.
Και αυτό επειδή πολλά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν την ησυχία τους από το να εμπλακούν στα δαιδαλώδη οικονομικά μονοπάτια των δημοσίων νοσοκομείων.


Και η επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων με κομματικά κριτήρια και από το ΣΥΡΙΖΑ, δε θα έκανε εντύπωση σε κανέναν- λόγω και της συνήθειας του παρελθόντος- εάν η κυβερνώσα παράταξη δεν είχε δεσμευτεί για «καθαρές» επιλογές. Αν δεν είχε βάλει δηλαδή τόσο ψηλά τον πήχη της ελπίδας.

Σήμερα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που δικαιώνει 10 Διοικητές Νοσοκομείων ότι απολύθηκαν μη νόμιμα (διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο), όλοι στο υπουργείο υγείας αναρωτιούνται πως έγινε αυτό και αναζητούν κρυμμένα συμφέροντα πίσω από την απόφαση!

Μάλιστα προβληματίζονται τι θα γίνει στην περίπτωση που χρειαστεί να καταβληθούν αποζημιώσεις στους απομακρυθέντες Διοικητές των Νοσοκομείων, λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…και με ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. Στις επόμενες μέρες θα γίνουν τοποθετήσεις και άλλων Διοικητων και Αναπληρωτών Νοσοκομείων !!!!!!!!!!!!!!!
    Περιμένουμε τις αξιοκρατικές αποφάσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή