Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Απλήρωτοι και οι γιατροί του ΕΚΑΒ πάνω από 5 μήνες!

Όλες οι λεπτομέρειες

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Ηealth Report

Απλήρωτοι δεν είναι τελικά μόνο οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι γιατροί του ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Ιατρών του ΕΚΑΒ, ο κλάδος που είναι επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο έχιε να πληρωθεί εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι γιατροί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους δεδομένου ότι τα χρήματα πιστώνονται από τα ταμεία του κράτους αλλά δεν καταβάλλονται ποτέ στους δικαιούχους.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο: «Οι γιατροί του ΕΚΑΒ που προάγουν την Επείγουσα Ιατρική στην Ελλάδα, που στελεχώνουν τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες πανελλαδικά, που στελεχώνουν τα ιπτάμενα μέσα πανελλαδικά, που στελεχώνουν το Ιατρείο του Αεροδορμίου «Ελ. Βενιζέλος» και μεταξύ άλλων συντονίζουν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, οι γιατροί αυτοί που εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο, αυτοί οι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2016. Και αυτό παρότι η πολιτεία πιστώνει το ποσό, δεν πληρώνονται. Γιατί κύριοι» αναρωτιέται το ιατρικό προσωικό του ΕΚΑΒ.

Ο κλάδος ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα ή έστω να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις.

Προς ώρας σε αναμονή είναι τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να δουν το χρώμα του χρήματος, όσο και οι φυσικοθεραπευτές αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που συνεργάζονται με τον Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου