Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

80 κρούσματα HIV στη Β. Ελλάδα αναμένουν επιβεβαίωση - Μόλις 35 ευρώ κοστίζουν τα τεστ



Στις τραγικές ελλείψεις σε αντιδραστήρια στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν 80 θετικά τεστ HIV/AIDS που αναμένουν επιβεβαίωση, με μεγάλη ψυχική επιβάρυνση των ασθενών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Θετική Φωνή Νίκος Δέδες, μιλώντας στο συνέδριο του Heallth daily «The Future of Healthcare in Greece».

Onmed.gr

Η εξέταση αυτή κοστίζει 35 ευρώ και αφορά συνολικά 700 άτομα, και δυστυχώς το κράτος ούτε αυτό δεν μπορεί να πράξει, σχολίασε καυστικά ο κ. Δέδες.

Μάλιστα για τον λόγο αυτόν, ο ομιλητής είχε συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα, με τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο.

Ο κ. Δέδες, αναφέρθηκε ακόμη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας και στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση που ξεκίνησε καλά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σύνδεση με θεραπευτικά πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, παρότι η δημιουργία του είχε εξαγγελθεί. Όλα τα παραπάνω φυσικά πρέπει να γίνουν με συμμετοχή ασθενών.

Όσον αφορά τέλος τη φαρμακευτική δαπάνη, υπάρχει δυσβάστακτη συμμετοχή του ασθενούς της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως τόνισε, κάτι που σχολίασε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου