Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εικόνες – σοκ στο Ψυχιατρικό του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”



Τριτοκοσμικές εικόνες εμφάνισε, για μία ακόμη φορά την Τετάρτη, το Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, όπου τα ράντζα...ευδοκιμούν σε κάθε εφημερία.

IATRONET.GR

Γέμισε ράντζα την Τετάρτη το Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Το τμήμα έχει δυναμικότητα 20 κρεβατιών, αλλά βρέθηκε να νοσηλεύει 48 ασθενείς, από τους οποίους οι 22 με εισαγγελική εντολή.

Έτσι, το προσωπικό ανέπτυξε 28 ράντζα στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να εμφανίζει δραματική εικόνα (φωτό).

Με παλαιότερο έγγραφό τους, γιατροί και εργαζόμενοι είχαν επισημάνει πως οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών έχουν περάσει το κατώφλι της στοιχειώδους υγιεινής και ασφάλειας.

Πολύ συχνά, ο αριθμός των ασθενών είναι συχνότατα υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία πλάτους μόλις 55 έως 60 εκατοστών στον διάδρομο.

Ο κίνδυνος για πτώσεις και τραυματισμούς είναι μεγάλος δεδομένου ότι οι ασθενείς λαμβάνουν νευροληπτικά και ψυχιατρικά φάρμακα που στις συνήθεις παρενέργειές τους έχουν ζάλη, αστάθεια και μείωση τη αρτηριακής πίεσης.

Ηρεμία

Για τους ψυχικά πάσχοντες δεν υπάρχει ούτε προσωπικός χώρος, ούτε ηρεμία και λόγω της αποδιοργανωμένης συμπεριφοράς ορισμένων υπάρχουν συχνά συμπλοκές.

Η κατάσταση περιπλέκεται εάν τα περιστατικά έχουν και άλλα παθολογικά προβλήματα και μπορεί να χρειαστεί να γίνουν νοσηλευτικές πράξεις και παρεμβάσεις στο διάδρομο, παρουσία αρκετών άλλων ασθενών...

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου