Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Στα κάγκελα τα διαγνωστικά κέντρα για τα νέα κουρέματα στις εξετάσεις! Τι ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ

Γράφει: Μαρία Γλένη - 
Health Report.gr

Έξαλλοι είναι οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, καθώς ο ΕΟΠΥΥ για άλλη μια φορά προχώρησε σε οριζόντια κουρέματα των αποζημιώσεων τους.

Σε άγρια κουρέματα των αποζημιώσεων των Διαγνωστικών Κέντρων (claw back) προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ τους πρώτους μήνες του 2017, εξαιτίας της υπέρβασης της δαπάνης που παρατηρήθηκε στην εκτέλεση των διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου μέσω του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, αφού για άλλη μια φορά τα Διαγνωστικά Κέντρα –όπως σημειώνουν- καλούνται να πληρώσουν τις υπερβάσεις.


Τιμωρία των γιατρών ζητά ο ΠΑΣΙΔΙΚ

Πάντως ο ΠΑΣΙΔΙΚ ζητά για την υπέρβαση των διαγνωστικών εξετάσεων να τιμωρούνται οι γιατροί που συντάσσουν τα παραπεμπτικά μη τηρώντας τους κανόνες παραπομπής των διαγνωστικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΑΣΙΔΙΚ: «Για όλους τους παραπάνω πραγματικούς και αντικειμενικούς λόγους, είναι άδικο και ανήθικο να τιμωρείται οικονομικά η διαγνωστική μονάδα και να μην έχει καμία συνέπεια ο κλινικός ιατρός, ο οποίος επιδεικνύει ολιγωρία, αδιαφορία ή ανευθυνότητα στη σωστή σύνταξη του παραπεμπτικού, βάσει των κανόνων και των οδηγιών, όπως έχουν προσδιοριστεί με τις υπάρχουσες Υπουργικές Αποφάσεις και τις εγκυκλίους που κατά καιρούς έχει εκδώσει ο Οργανισμός.

Προτείνουμε λοιπόν όποιος κλινικός (παραπέμπων) ιατρός δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, σε πρώτη φάση να καλείται για εξηγήσεις και να προειδοποιείται για την κακή συμπεριφορά που επιδεικνύει και προς τον Οργανισμό, αλλά κυρίως προς τους συναδέλφους του εργαστηριακούς γιατρούς, τη δεύτερη φορά να έχει οικονομικές κυρώσεις και την τρίτη φορά να διακόπτεται η συνεργασία του με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις παρουσίασε υπέρβαση τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο, ενώ για το 2017 η συνολική δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις δε θα πρέπει να ξεπεράσει τα 314 εκατ. ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος4 Απριλίου 2017 στις 10:23 π.μ.

    Σε πόσες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών συμμετείχατε κύριοι του ΠΑΣΙΔΙΚ εως τώρα? σε καμμία απολύτως , πρός τι λοιπόν η όψιμη διαμαρτυρία σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς της πασιδικ αντί να ζητάτε την τιμωρία συναδέλφων δε κοιτάτε να δείτε τι θα κανετε με το υπουργείο που δε μπλοκάρει τις εξετάσεις ;;; Δε ντρεπόσαστε να ζητάτε την τιμωρία συναδέλφων ;;; Αν ειναι για εσάς βέβαια συνάδελφοι ( ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ) . Αντε γιατι πολλά μας τα είπατε . Οχι να φταίει το υπουργείο και να τρωγόμαστε μεταξύ μας . ΩΣ ΕΔΩ !!! Που έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να ζητάτε και τιμωρία !!! Για Μαζευτείτε λίγο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή