Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αυγενάκης: Συμπεριφορές "τύπου" Πολάκη δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα στην υγεία


Αποτέλεσμα εικόνας για αυγενάκης

http://www.cretalive.gr/

Σφοδρή επίθεση του Λ. Αυγενάκη στην ηγεσία του υπουργείου υγείας

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού για την Υγεία στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Πλαίσιο Αρχών της ΝΔ για τη Δημόσια Υγεία -Ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία», στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Υγείας και τον Τομεάρχη – Βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου, τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τη ΝΟΔΕ Λασιθίου, τη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και τη ΝΟΔΕ Χανίων και τον Γραμματέα της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του κλάδου της Υγείας απ’ όλη την Κρήτη οι οποίοι εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και προτεινόμενες λύσεις.

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της Π.Ε. κατά την ομιλία του άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ενώ παρουσίασε και το πλαίσιο αρχών της ΝΔ για τη Δημόσια Υγεία:

· «Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, την ώρα που, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, 7 στους 10 πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη Χώρα.

· Σύμφωνα με στοιχεία από τα 16 δισ. δημόσια δαπάνη το 2009, έχουμε φτάσει περίπου στα 10 δισ. το 2017. Ωστόσο, πιστεύουμε πως και με αυτά τα ποσά μπορεί να προσφερθούν αξιόλογες ιατρικές υπηρεσίες γιατί έχουμε άριστο ιατρικό, παρα-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Ταυτόχρονα, η ζήτηση για δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί κατά 20%. Ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγείας,

· οι πολίτες έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

· Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναλώνονται σε επικοινωνιακά τρικ αντί να προχωρούν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Πρακτικές και συμπεριφορές «…τύπου Πολάκη» δεν μπορούν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα στην υγεία. Αντιθέτως τα επιδεινώνουν.

· Είναι επιτακτική η ανάγκη για μια νέα οργάνωση για την καλύτερη απόδοση στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Η ΝΔ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την υγεία. Δεν υποσχόμαστε θαύματα από την μία ημέρα στην άλλη. Δεσμευόμαστε όμως για εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των μονάδων υγείας. Με στόχο ένα βιώσιμο κι αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας με κέντρο τον πολίτη.

· Δεν υπάρχει πλέον χώρος ούτε για μαθητευόμενους μάγους, αλλά ούτε και για ταχυδακτυλουργούς. Η Ελλάδα χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει από την κρίση και η ΝΔ, μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκίστικες συμπεριφορές, επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της υγείας.

· Προκρίνουμε, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Στόχος μας η πρόληψη και η αποκέντρωση στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

· Προκρίνουμε την αξιοποίηση των δημόσιων δομών των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων Υγείας.

· Προκρίνουμε την σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να καλυφθεί όλη η επικράτεια με το αναγκαίο προσωπικό και τις απαιτούμενες υποδομές.

· Προκρίνουμε την δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

· Στη Ν.Δ. θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε εξορθολογισμό στη λειτουργία των νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παρα-ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

· Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στην κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους, στη δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, στην καλύτερη κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε θέματα όπως η ειδική αγωγή, τα καινοτόμα φάρμακα, στη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας. Μεταρρύθμιση που κρίνεται άκρως αναγκαία βάσει και των στοιχείων που σας ανέφερα προηγουμένως αναφορικά με την κατάθλιψη.

· Για εμάς στη ΝΔ, μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Λέμε όχι στην ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό του ασθενή που εφαρμόζει με την ανίκανη πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου