Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Λάβρο το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή κατά του νέου μνημονίου


Σε ξεσηκωμό κατά της προκαταρκτικής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές, καλεί τους υγειονομικούς το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, καταγγέλλοντας πως οι αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση υπαγορεύονται από ΕΕ και ΔΝΤ.

Αφορμή αποτελούν οι αναφορές στο αγγλόφωνο κείμενο της προκαταρκτικής συμφωνίας στη συνεργασία του ΚΕΣΥ με το Υπουργείο Παιδείας, τις Ιατρικές Σχολές και τον ΠΙΣ για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών και της ιατρικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός και να ενισχυθεί η εκπαίδευση των Γενικών Γιατρών. Σύμφωνα με την παράταξη, η γενική ιατρική αντιμετωπίζεται κατά συνέπεια ως υποβαθμισμένη ειδικότητα, στην οποία θα πρέπει να κατευθύνονται αναγκαστικά οι νέοι γιατροί για να μειωθούν οι δαπάνες.

«Αποκαλύπτεται πως ο κύριος στόχος των σχεδίων του ΚΕΣΥ για την αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης, είναι απλούστατα η δραστική μείωση των νέων γιατρών, που θα αποκτούν τελικά τον τίτλο οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας πλην της Γενικής Ιατρικής. Και αυτό για να μειωθούν οι συνολικές δαπάνες υγείας, και όχι φυσικά για βελτίωση της περίθαλψης» λέει χαρακτηριστικά η παράταξη.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή εκτιμά, παράλληλα, ότι ανάλογος είναι ο στόχος των αλλαγών που προωθούνται και στα προγράμματα σπουδών των ιατρικών σχολών.

Ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ και στους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατηγορώντας τους για εμπαιγμό σε βάρος του υγειονομικού κινήματος.

«Η προπαγάνδα που είχαμε τόσο καιρό ήταν απλούστατα ασύστολα ψέματα και φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Το σχέδιο αυτό ήταν εξαρχής προαπαιτούμενο της β΄ αξιολόγησης και γι’ αυτό αποτελεί μέρος της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών» συμπληρώνει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και καλεί τους γιατρούς να δώσουν μαζική και δυναμική απάντηση στην πανεργατική απεργία της 17ης Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου