Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Παραιτούνται ένας – ένας οι γιατροί από το νοσοκομείο Σαντορίνης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δευτέρα 7 Μάιος 2018
Γράφει: Μαρία Γλένη 

«Αδειάζει» το νοσοκομείο Σαντορίνης καθώς οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται.

Τα υψηλά ενοίκια, οι χαμηλές αποδοχές, αλλά και εργασιακή εξουθένωση οδηγούν πολλούς από τους γιατρούς που υπηρετούν στο νοσοκομείο του κοσμοπολίτικου νησιού σε παραίτηση.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενόψει τουριστικής περιόδου το νοσοκομείο αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις καθώς υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%.


«Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Βάση των ίδιων στοιχείων, στο νοσοκομείο Σαντορίνης υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016.

Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Πάντως συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι οι αεροδιακομιδές να συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό! Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της και για τη στελέχωση του νοσοκομείου με λοιπό προσωπικό καθώς σε δύο μήνες λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016

3 σχόλια:

  1. Υστερα οι βρωμονησιωτες κλαιγονται που δεν εχουν γιατρους!Δεν μπορουν δηλαδη να παραχωρησουν 10 σπιτια σαν τοπικη αρχη για να προσελκυσουν γιατρους!!!Το δε ελληνικο ψευδοκρατος εχει λεφτα μονο για .....καραγυφτουλοΤΟΜΥ!!!Ξεματιαστρα καραγκιοζηδες μεχρι να ......σβησει ο ηλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ......ΠΕΙΝΑΕΙ! ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ......ΜΑΛΛΙ ΝΥΧΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ 300+ ΕΥΡΩ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΑ ΣΚ ΜΠΟΤΟΞ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ! ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ......ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ......

      Διαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή