Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ν.Δ: Όλο το πρόγραμμα για την υγεία! Τι θα αλλάξει

HR 

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ελεύθερη επιλογή γιατρού αλλά και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, είναι μεταξύ άλλων οι κυβερνητικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας οι οποίες παρουσιάζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο.

Με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε» οι παρεμβάσεις που αφορούν την υγεία περιλαμβάνουν:

Δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες ενημερώνονται με SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και παραπέμπονται αυτόματα σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Η αρχή γίνεται με τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.


Επεκτείνεται η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνεται ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ανάπηροι, πολίτες άνω των 65 ετών) και η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ανάπηροι, καρκινοπαθείς).

Παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής οικογενειακού γιατρού.

Ενισχύονται τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, με απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο. Προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων και καλύπτονται σε βάθος τετραετίας όλες οι οργανικές θέσεις.

Εισάγεται το επαγγελματικό management στα δημόσια νοσοκομεία.


Αξιοποιείται παντού η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο Υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς.

Εφαρμόζεται άμεσα και πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος.

Έμφαση στην Πρόληψη

Στο πρόγραμμα της ΝΔ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την πρόληψη όπου με δράσεις θα ενθαρρυνθεί ο πληθυσμός να διακόψει το κάπνισμα, να ασκείται περισσότερο, να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή με μειωμένα λιπαρά και ζάχαρη, να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία της πρώτης εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών Υγείας για τις συνέπειες των υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών μας και τη διασύνδεσή τους με σοβαρά νοσήματα, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, το εγκεφαλικό, ο καρκίνος και η άνοια.

8 σχόλια:

  1. Εμένα μου ρθε ένα SMS που λέει ότι όλα αυτά είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

    Τον Άδωνι και τον Βορίδη θα πάρετε με τις γνωστές τους τακτικές και θα ησυχάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SPA?....YAGUZI?....MASSAGE ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ?
    AYTA TA ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ....ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλα μπλα μπλα μπλα....
    Εδώ και 60+ χρόνια.
    Όσοι ακόμα μπορείτε,
    Φύγετε εξωτερικο.
    Εδώ,τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού θεσπίσατε τις εξάμηνες , με 10ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , τώρα σκεφτήκατε να τις κάνετε εφ' όρου ζωής κάποια ανάλογη φαντάζομε αμοιβή. Σαφώς και τρίμηνες ή εξάμηνες με ανάλογες αμοιβές ώστε οι γιατροί να επιβιώσουν και να έχουν παράλληλα και τη διάθεση να παρακολουθούν ασθενείς κι όχι να συνταγογραφούν χωρίς να βγάζουν έξοδα ιατρείου ( έχει πει κανένας στον κόσμο πόσο πληρώνει κάποιος για να είναι ανοικτό ένα ιατρείο;). Αυτές οι χρόνιες συνταγές αφορούν ολοκληρωμένα συστήματα με γιατρούς καλά αμοιβόμενους παγκόσμια κι όχι το σύστημα υγείας της χώρας μας, όπου ο καθένας πάει για ψώνια στο φαρμακοποιό της γειτονιάς του και τον συμβουλεύεται για την υγεία του για να μην πληρώσει το γιατρό. Προφανώς οι συμβουλοί σας είναι για άλλη μια φορά μακριά από την πραγματικότητα όπως στις παραμονές των εκλογών 2015 που θεσπίσατε τις εξάμηνες λές και αυτό ήταν τότε το μείζον πρόβλημα υγείας( οι μάχιμοι γιατροί γνωρίζουν ότι οι εξάμηνες έχουν τις περισσότερες φορές τους ασθενέις στον αυτόματο). Επίσης αυτό με το δωρεάν δεν το κόβεται όλοι σας. Πόσο στοιχιζουν και ποιός πληρώνει ολόκληρα κτίρια ΕΟΠΥΥ για να στεγάσει 4-5 γιατρούς και λοιπούς ανά 3-4 χιλιόμετρα; Ποιός ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει τις εξετάσεις ; με ποιών τα χρήματα; εδώ χρωστάει ακόμη απο το 2011 στους γιατρούς, κούρεψε τα παλιά χρέη στο 15% επί Σαμαρά κι εσείς συνεχίζετε να λέτε αυτά ; Επιμένετε δηλαδή στα ίδια χάλια που έδιωξε χιλιάδες γιατρούς από Ελλάδα; Τέλος πάντων χρειάζεται παρα πολλή μεγάλη συζήτηση γι΄αυτά κιέτσι θα σταματήσω εδώ, όμως αν συνεχίζετε τις ίδιες μ... μάλλον θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαυρογιαλουρος:θα σας....εξαφανισωμεν....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκθεση ιδεών .....πουθενά κοστολόγηση.....μπλα μπλα μπλα μπλα .....θα μπορούσε να το γράψει και ο Βαρδατρομπας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριακο,έχεις νοσηλευτές.
    Απλά ψάξε να τους ξετρυπώσεις από πρώην ΙΚΑ,Κέντρα Υγείας,Αγροτικά Ιατρεία,και λοιπές λούφα θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την Σκύλλα στην.....Χάρυβδη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή